Vágólapra másolva!
Luiz Felipe Scolari, a brazil labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya, még mielőtt kijelölte volna keretét a március 27-ei Jugoszlávia elleni vb-előkészületi mérkőzésre, máris bejelentette: tizenkét külföldön szereplő légiósra számít, köztük Ronaldóra is.

A szakvezető jövő csütörtökön a hazai együttesekben szereplő labdarúgókkal egészíti ki keretét a Fortalezában sorra kerülő meccsre.

A huszonöt éves Ronaldo, akit 1996-ban és 1997-ben is az év legjobb játékosának választottak, utoljára 1999 szeptemberében ölthette fel a címeres mezt, amikor Brazília Porto Alegrében barátságos mérkőzésen 4-2-re legyőzte Argentínát. A brazil már megkezdte az edzéseket, és elképzelhető, hogy pályára is lép csütörtökön az Internazionale-Valencia UEFA-kupa-negyeddöntőn.

A brazil futballsztár, aki hétfőn érkezett meg Olaszországba, egy hónapot töltött otthon, hogy rendbe hozzák december 23-án megsérült térdét. "Teljesen egészséges vagyok, jól érzem magam, s örülök, hogy ismét itt lehetek" - mondta Ronaldo a keddi tréning után.

Scolari tizenkét légiósa:
védők: Roque Junior (Milan), Lucio (Leverkusen), Edmilson (Lyon), Cafú (AS Roma), Roberto Carlos (Real Madrid), Junior (Parma)
középpályások: Emerson (AS Roma), Rivaldo (Barcelona), Djalminha (La Coruna)
csatárok: Ronaldo (Internazionale), Denilson (Betis), Ronaldinho (PSG)

Korábban: