Vágólapra másolva!
A Leverkusen mestere, Klaus Toppmöller némi meglepetést okozott azzal, hogy a Juventus elleni mérkőzésre a csatársorba Thomas Brdaricot és Dimitar Berbatovot jelölte, de a két támadó remekül futballozott. Különösen Brdariccsal lehetnek elégedettek a német drukkerek, hiszen a játékos kiharcolt egy tizenegyest, és rúgott egy gólt is.

Brdaric a neve ellenére német játékos, a Stuttgarthoz közeli Neuffen városában látta meg a napvilágot 1975. január 23-án.

A helyi csapatban, a VfB Neuffenben kezdte meg a pályafutását, majd hamarosan az FV Nürtingen játékosa lett. Később megfordult a Stuttgarter Kickersnél, majd a VfL Kirchheimben is, mielőtt álmai csapatához, a VfB Stuttgarthoz került volna.

Tizennyolc esztendősen, az 1993-94-es szezonban már pályára is léphetett a Bundesligában, és a bajnokság folyamán tíz alkalommal vetették be, persze legtöbbször csak csereként. Ennek ellenére már a negyedik fordulóban, 1993. szeptember elsején megszerezte első találatát a legjobbak között, a Wattenscheid ellen.

Ezt azonban nem követte több, így a szezon végén megváltak a fiatal futballistától, eladták őt a Fortuna Düsseldorfnak, amely akkor a második vonalban vitézkedett. Brdaric itt húsz mérkőzésen játszott, egy gólt szerzett, és visszajutott a csapattal a legjobbak közé.

Az 1995-96-os szezonban az élvonalban azonban sokkal kevesebb lehetőséget kapott, mint egy évvel korábban, csak tíz meccsen játszott, és nem is tudott betalálni. A Düsseldorf nem is tartott igényt a szolgálataira, eladták őt az egy osztállyal lejjebb szereplő Fortuna Kölnnek. Itt első szezonjában huszonegy összecsapáson játszhatott, de a gólok továbbra sem jöttek, csak kettőt szállított belőlük. Egy évvel később már eredményesebben játszott, hiszen harminc meccsen egészen kilenc gólig jutott.

Ezt követően Dragóner Attila és Hajdú Attila csapattársaként tovább folytatta a gólgyártást, immár tizenhárom dugóval lett házi gólkirály. A Leverkusen már a szezon közben kinyilvánította igényét a támadóra, és mivel a szerződése lejárt a Kölnnél, ingyen igazolhatták le a csatárt. Brdaric maga is tisztában volt vele, hogy Kirsten, Robson Ponte, Zé Roberto mögött leginkább csak a kispadon lesz a helye, de ennek ellenére nem bánta meg, hogy Leverkusenbe szerződött. Noha legtöbbször csak csereként veszik igénybe, ilyenkor mindig igyekszik megmutatni, hogy többre is képes, és a Juventus ellen nem is okozott csalódást.

Ajánlat:

Szuper volt a Depor, búcsúzott a Juve