Vágólapra másolva!

Mindebből is jól látszik, hogy a játéknap talán legnagyobb rangadójának, a Manchester United-Bayern München összecsapásnak nincsen túl nagy tétje, és a csapatok számára a legideálisabb egy békés döntetlen lenne, azonban a két együttes múltját ismerve ennek kicsi a valószínűsége.

A MU és a Bayern ugyanis az elmúlt pár évben rengeteg párviadalt vívott egymással, váltakozó sikerrel, és most éppen az angoloknak van törlesztenivalójuk, lévén az előző idényben kiestek a bajorok ellenében a BL-ből.

A Vörös Ördögök valamivel esélyesebbnek számítanak, hiszen ők az Alex Ferguson által ideálisnak tartott kezdő tizeneggyel léphetnek pályára, lévén sem eltiltottjuk, sem sérültjük nincsen - ez minden bizonnyal azt jelenti, hogy a csatársorban Ruud van Nistelrooy mellett Ole-Gunnar Solskjaer kap helyet a támadósorban, és vagy Paul Scholes, vagy Juan Sebastian Verón kerül a kispadra a középpályások közül.

Ami a Bayernt illeti, a legnagyobb hiányzó Mehmet Scholl, akinek bokasérülése továbbra is gondot okoz, de a müncheni együttes összeállítása így sem lesz akármilyen, a középpályán Stefan Effenberggel és az angol Owen Hargreavesszel, elöl pedig Élberrel, Santa Cruzzal és Paulo Sergióval.

Franciaországban eközben a Boavista a továbbjutási esély megőrzéséért lép pályára, a portugáloknak ugyanis csak akkor van (meglehetősen minimális) esélyük a legjobb nyolcba kerülésre, ha nyernek a Nantes ellen idegenben. Mivel a portói együttes eddig házon kívül nem nagyon vitézkedett, most sem ők számítanak esélyesnek, de az mindenképpen mellettük szól, hogy a Kanárik számára az összecsapásnak semmi tétje nincsen, és könnyen lehet, hogy a franciák energiájukat inkább a bajnokságra összpontosítják, ahol még mindig a kiesés ellen küzdenek.

A B csoportban elméletben még mindegyik gárda bejuthat a legjobb nyolc közé, de a szerdai játéknap ebből a szempontból vízválasztó lehet. Az az eset is előfordulhat, hogy az utolsó fordulóra még szorosabb lesz az állás, de az is elképzelhető, hogy egy hét múlva már teljesen tét nélkül léphetnek pályára az együttesek. A három pont megszerzése leginkább a Liverpool számára létfontosságú, és a Vörösök meglehetősen nehéznek ígérkezik, egyrészt azért, mert a Barcelona otthonában kell szerepelniük, másrészt pedig azért, mert egyik legjobbjuk, Michael Owen sérülés miatt nem tudja vállalni a játékot.

A csatársorban így nem sok alternatívája marad az angoloknak, mivel Nicholas Anelka sem szerepelhet, így Emile Heskey partnere Jarri Litmanen lehet. Visszatérhet viszont a gárdába a fiatal Steven Gerrard, és nagy hajtóerőt adhat az együttesnek az is, hogy a hét végén a tavaly szívműtéten átesett tréner, Gérard Houllier is megjelent az edzésen.

A Barcelona trénerének, Charles Rexachnak a szíve ezután a meccs után fájdulhat meg, mivel a hírek szerint ha kikap csapata, akkor felállítják a kispadról. A katalánoknál ráadásul kérdéses a szinte az egész idény során sérüléssel bajlódó Rivaldo játéka, márpedig ő már sokszor megmentette a gárdát végveszélyben. Persze a Barcában nélküle is marad elég klasszis, elég ha csak Kluivertre vagy Saviolára gondolunk.

Míg Barcelonában a helyiek a Liverpoollal csatáznak, addig az AS Roma a török Galatasarayt fogadja a Stadio Olimpicóban, minden bizonnyal hatalmas önbizalommal, hiszen a Farkasok a hét végén valósággal lemosták a pályáról városi riválisukat, a Laziót. A meccs főhőse a négy gólt szerző Vincenzo Montella volt, aki ezúttal is a kezdő tizenegyben kaphat helyet, és elképzelhető, hogy társa a csatársorban Gabriel Batistuta lesz, aki a hivatalos indoklás szerint vasárnap térdsérülés miatt hiányzott a csapatból... A rómaiak célja minden bizonnyal a győzelem kiharcolása lesz, hiszen ezzel máris bejutnának a legjobb nyolc közé, míg a törökök elsőszámú célkitűzése a döntetlen lehet, ebben az esetben ugyanis az utolsó játéknapon hazai pályán a Barca ellen harcolhatják ki a továbbjutást. Az isztambuli együttes a BL jelenlegi kiírásában már a Liverpool, a Barcelona és a Lazio otthonából is elhozott egy pontot.

Ajánlat:

Korábban: