Vágólapra másolva!

Fotó: EPA
Fotó: EPA
Molina (j) kapuját Henry és korábban Del Piero sem tudta bevenni büntetőből

A szünet után nem sokkal Diego Tristán a kapufát találta telibe egy szabadrúgásból, de ezt követően felpörgött az Arsenal és megpróbált kiegyenlíteni. A pocsék napot kifogó Thierry Henry azonban még tizenegyesből sem tudott betalálni, pedig ha a 66. percben berúgja a büntetőt, akkor nem elképzelhetetlen, hogy a hazaiak ki tudtak volna egyenlíteni. Így azonban maradt a feltételes mód, és az angolok tovább izgulhatnak, míg a Depor már biztosan ott van a negyeddöntőben.

Hogy ki jut még tovább a csoportból, az egyelőre kérdéses, mindenesetre a Juventusnak már nincs esélye - megérdemelt vereséget szenvedett a Leverkusen otthonában. Igaz, a torinóiak meglehetősen tartalékosan léptek pályára, sérülés miatt Iuliano, Del Piero és Thuram is hiányzott, míg Davids és Montero eltiltását töltötte. A hazai csapatnál az okozott némi meglepetést, hogy Klaus Toppmöller a megszokott Neuville, Kirsten csatárkettős helyett a Brdaric, Berbatov duónak szavazott bizalmat, és kimaradt a csapatból a megfázással bajlódó Ballack is. Sőt, 12 perc elteltével tovább gyengült a gyógyszergyári gárda, mivel a csapatkapitány Jens Nowotnyt le kellett cserélni sérülés miatt. Mindez azonban egyáltalán nem zavarta meg a hazaiakat, akik megérdemelten szereztek vezetést, és sikerült is megőrizniük az előnyt a szünetig.

Fotó: EPA
Fotó: EPA
Toppmöller mester (j), Sebescen és Vranjes - kiejtették a Juvét

A torinóiak kiestek. Hiába vernék az utolsó körben az Arsenalt mondjuk 2-0-ra, s kapna ki a Leverkusen a Depor otthonában, akkor is. Hármas holtverseny alakulna ki, amelyben csak az egymás elleni eredmények számítanak, ezek szerint pedig pillanatnyilag az Arsenalnak 7, a Leverkusennek 4, a Juventusnak meg csupán 3 pontja van. Ha nyerne a Lippi-gárda, ezzel együtt is csak 6 pontja lenne, azaz az Ágyúsokra "kizárólag" a gyógyszergyáriak jelentenek veszélyt.

A csoport állása

A C csoportban a portugálok számára csak akkor maradt volna némi halvány esély a második hely megszerzésére, ha megverik a Panathinaikoszt, amely viszont már egy döntetlennel továbbjuthatott volna. Ennek megfelelően a hazai együttes kezdte támadó felfogásban a találkozót, és erőfeszítéseit hamar siker koronázta, hiszen Deco már a 12. percben megszerezte a vezetést. A görögök ezt követően kijöttek a sündisznóállásból, és a mérkőzés sokkal kiegyenlítődöttebb lett, de egy bizarr eseményt követően két játékosukat is le kellett cserélni. A horvát Robert Jarni éppen lövéshez készülődött, amikor összeütközött saját csapattársával, a házi gólkirály Konsztantinuval. Mindketten fejsérülést szenvedtek, egyikük sem tudta folytatni a játékot. Ezenkívül túl sok érdemleges esemény nem történt a pályán az első félidőben, inkább a Porto játszott fölényben, de túl sok veszélyt nem tudott okozni a Panathinaikosz kapuja előtt.

A második játékrész elején aztán jött a menetrendszerű hazai találat: ismét Capucho volt az előkészítő, akárcsak az első gólnál, és beadását a brazil Penának csak be kellett passzolnia a kapuba. A támadó ezzel november után tudott ismét gólt szerezni. Az utolsó félórára aztán erőre kapott a vendégcsapat, a csereként beállt finn Jonas Kolkka távoli lövésével szépített is. Az egyenlítés már nem sikerült, mindössze egy kapufára futotta. Az eredmény azt jelenti, hogy a görögöknek az utolsó fordulóban döntetlenre van szükségük a Real Madrid ellen hazai pályán, míg a portugálok csak akkor reménykedhetnek, ha a királyi gárda nyer Athénban, ők pedig Prágában begyűjtik a három pontot.

Fotó: EPA
Fotó: EPA
Solari meccsről-meccsre remekül pótolja Raúlt

A csoport állása