Vágólapra másolva!
Az AS Roma elnöke, Franco Sensi hétfőn jelentette be, hogy a klub nem hosszabbítja meg a veterán brazil középhátvéd, Aldair szerződését, amely a nyáron jár le, így a játékos az idény végén távozik a rómaiaktól. A focista a Galatasaray elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen egy félidő alatt bebizonyította, hogy még mindig képes jó teljesítményre, és ügynöke szerint rögtön négy csapat is bejelentkezett érte.

Aldair idén tölti be 37. életévét, és már tizenkettedik szezonját tölti a római együttesben, ám ez egyben az utolsó is lesz a számára.

A legutóbbi egy évben legtöbbször csak csere volt a csapatban, a fiatal argentin Walter Samuel kiszorította a kezdő tizenegyből, de ő sosem panaszkodott emiatt, hanem ugyanúgy dolgozott az edzéseken, és amikor Capello bevetette őt, mindig megbízható teljesítményt nyújtott.

Ennek ellenére az egyesület úgy döntött, hogy a nyáron megválik tőle, a Farkasok elnöke, Franco Sensi ugyanis kijelentette: "A Roma az életkor és az anyagi lehetőségek alapján hozza meg döntéseit, mert nem szabad úgy járnunk mint a városi riválisunk. Egy fiatalabb, gyorsabb futballistát fogunk szerződtetni. Aldair jó barátom, kiváló futballista, igazi profi, de a futballban nincsen helye az érzelmeknek, két hónap múlva elhagyja a csapatot".

Várható volt, hogy Aldairnak nem lesz nehéz új gárdát találnia magának, és miután a Galatasaray elleni BL-meccsen a francia Jonathan Zebina helyére a szünetben beállva remek teljesítményt nyújtott, és káprázatos gólpasszt adott honfitársának, Cafúnak, ügynökét ellepték az ajánlatok.

Aldair menedzsere, Antonio Caliendo szerint máris négy egyesület (a Fenerbahce, a Rangers FC, az Aston Villa és a Flamengo) jelentkezett be a focistáért, és a nyárig várhatóan ez a szám tovább fog növekedni. A védő azonban korábban többször is kijelentette, hogy amennyiben távozik Rómából, akkor legszívesebben visszatérne Brazíliába, így az a legvalószínűbb, hogy nevelőegyesületében, a Flamengóban folytatja majd pályafutását. Ráadásul hazájában még egy-két évig biztosan el tud futballozni, hiszen ott azért a meccsek irama általában lassabb, mint mondjuk Angliában vagy Skóciában.