Vágólapra másolva!
A spanyol bajnokságban természetesen ezen a hét végén is teljes fordulót rendeznek, vagyis tíz mérkőzésre kerül sor, de a hispán közvélemény csakis egy találkozóval foglalkozik. Ez persze nem véletlen, hiszen a rangadók rangadóját, a Barcelona-Real Madrid meccset rendezik, amely a bajnoki cím szempontjából is sorsdöntő lehet. A Barca csak egy győzelemmel tarthatja életben aranyálmait, de a madridiak számára is nagyon fontos a három pont, hogy tartsák a lépést a listavezető Valenciával.

Egy ilyen mérkőzésen sosem lehet az egyik vagy a másik csapatot esélyesebbnek kikiáltani, és most sem lehet eldönteni, hogy melyik gárda várhatja bizakodóbban az összecsapást.

Ha a jelenlegi formát vesszük alapul, akkor mindenképpen a Real Madrid van előnyben, hiszen a királyi gárda sorra nyerni bajnokijait, a Bajnokok Ligájában már fordulókkal ezelőtt bebiztosította továbbjutását, és szerdán ennek megfelelően pihentethette legnagyobb sztárjait. Zinedine Zidane, Roberto Carlos, Raúl vagy éppen Fernando Hierro így kiváló erőnlétben készülhet a találkozóra.

A madridiaknál egyetlen nevesebb hiányzó van, igaz, Luis Figo már hetek óta sérült, bár könnyen lehet, hogy nem vállalta volna a játékot a kupadöntőben félig egészségesen, akkor mostanra felépült volna. Persze elképzelhető, hogy nem bánja, hogy nem kell pályára lépnie a Nou Campban, hiszen itt nem nagyon szeretik őt azóta, hogy elhagyta a katalánokat a Real kedvéért. Figót a remek formában lévő argentin Santiago Solari pótolja. Kérdés még, hogy ki fog állni a kapuban, hiszen bár az utóbbi találkozókon César kapott bizalmat, nincs kizárva, hogy mégis Iker Casillas véd majd.

A Barca korántsem szerepel ilyen jól mostanában, a BL-ben csak egy gól nélküli döntetlenre volt képes a Liverpool ellen, legutóbbi bajnokiját pedig elveszítette a Betis ellenében. A katalánok hátránya jelenleg hat pont a Reallal szemben, és ha most nem nyernek, akkor ennek behozása reménytelenné válik. Támadniuk kell tehát, és ennek megfelelően megint pályára lép majd a Rivaldo-Saviola-Kluivert "csodahármas", amely azonban sem a Betis, sem pedig a Liverpool ellen nem volt olyan csodálatos. Rivaldo megint beinjekciózva vállalta a játékot, és most sem teljesen egészséges, de biztosan játszani fog - kérdés, így mennyire tud hasznára lenni a csapatnak. Igaz, nála egyetlen villanás is elegendő ahhoz, hogy eldöntsön egy meccset, és a Real ellen mindig össze szokta szedni magát.

Carles Rexach mester minden bizonnyal a játékmester Xavit is pályára küldi majd, aki a fiatal Thiago Motta helyét foglalhatja el a középpályán. Ami még mindenképpen a Barca mellett szól: a Real utoljára 1983-ban tudott nyerni a Camp Nouban, és a legutóbbi tíz összecsapásból csak kettőn tudott pontot szerezni. De mint tudjuk, minden sorozat megszakad egyszer...

Ajánlat:

A Primera División állása és mesterlövészei

Korábban:

A Valencia visszavette a vezetést a Realtól

Fórum:

Primera Division: a legerősebb bajnokság?