Vágólapra másolva!
A Premier League hétfői mérkőzésén a Tottenham hazai pályán szenvedett 1-0-s vereséget a Charlton Athletic csapatától, és a vendégek győztes találatát egy védő, Chris Powell szerezte. A játékos tavaly került az érdeklődés középpontjába, amikor Sven-Göran Eriksson meghívta őt a válogatottba, és nem elképzelhetetlen, hogy a hátvéd ott lesz a világbajnokságra utazó angol keretben is.

Powell 1970. november 15-én született London Lambeth nevű negyedében, és először a Crystal Palace-nál jelentkezett, hogy futballozni szeretne. A klub a nyolcvanas évek végén a másodosztályban szerepelt, ahol a siheder Powell három mérkőzés erejéig be is mutatkozhatott az első csapatban. A következő idényben (1989-90) kölcsönadták az Aldershotnak, ahol 11 találkozón lépett pályára, de a Palace ezt követően sem tartott igényt rá, és ezért eladta a Southend United együttesének.

Chris 1990-ben került ehhez a klubhoz, amely akkoriban a negyedik vonalban szerepelt, ám Powellel a soraiban két év alatt két osztályt lépett előre, és 1992-től már a második vonalban vitézkedett. A feljutásokban neki is jelentős szerepe volt, hiszen két esztendő alatt egy híján kilencven bajnokin lépett pályára, vagyis csak elvétve hiányzott a csapatból. Ez később sem változott, egészen az 1995-96-os szezonig kihagyhatatlan volt a Southend kezdő tizenegyéből. Akkor is csak azért maradt ki, mert az ugyancsak másodosztályú Derby County leigazolta.

A Kosokkal Powell feljutott a Premier League-be, ahol a tőle megszokott, csupa szív játékot hozta. Itt is csak a legvégső esetben nem szerepelt a kezdő csapatban, az 1997-98-as idényben például 37 találkozón lépett pályára. 1998 nyarán az újonc Charlton Athletic 825 ezer fontért leigazolta, ami pár napig rekordnak számított az egyesület történetében. Powellre itt sem lehetett panasz, nem rajta múlott, hogy a gárda kiesett a legjobbak közül. A középhátvéd a kiesés ellenére sem hagyta el az egyesületet, és neki lett igaza, hiszen a Charlton azonnal visszakerült a Premier League-be, és sikerült is megkapaszkodnia a legjobbak között.

Ajánlat:

Charlton-siker a Tottenham ellen