Vágólapra másolva!

A Bajnokok Ligája második csoportkörének zárómeccse csak az Arsenal számára tartogat tétet, a házigazda Juventus már esélytelen a legjobb nyolc közé jutásra. Bár pontszámban még beérhetné a torinói együttes az Arsenalt és Leverkusent, de pontegyenlőség esetén az egymás ellen elért eredmény dönt, s ebből az olaszok nem jöhetnek ki kedvezően. Gianluca Vialli, a Juve 1996-os BEK-győztes csapatának kapitánya, az angol Watford edzője szerint ez a tény mégsem jelent könnyebbséget az Arsenalnak, mert a Zebrák a becsületükért fognak küzdeni. "Persze, jobb meccs lenne, ha a Juventus számára is lenne tétje a találkozónak, de ismerve a klubot és a Stadio Delle Alpi hangulatát, elmondhatom, hogy a torinóiak között nem akad majd senki, aki ne akarna szerda este győzni" - üzent az Arsenal játékosainak Vialli.

Ennek ellenére Arséne Wenger csapata győzni utazik Torinóba, s még erősödött is a francia edző kerete a két csapat londoni, 3-1-es Arsenal győzelemmel végződött összecsapása óta. Ugyan a holland csatár, a repüléstől irtózó Dennis Bergkamp ezúttal sem tart társaival az idegenbeli meccsre, s az Aston Villa elleni bajnokin megsérült a lett védő, Igors Stepanovs is, visszatérhet Ashley Cole és a csapatkapitány Tony Adams.

Cole hat hetet hagyott ki, miután térdszalag sérülést szenvedett az Arsenal február 2-ai, Southampton elleni 1-1-re végződött bajnokija során. Adams helyzete bonyolultabb: bár teljesen egészséges már a csapat harmincöt éves vezéregyénisége, Arséne Wenger még nem döntötte el, mikor veti be. A torinói sorsdöntő BL-meccsen kívül ugyanis számos fontos feladat vár rövid perióduson belül a csapatra, a hétvégi bajnoki mellett a Newcastle elleni megismételt FA-kupa találkozó is. Adams pedig rendkívül sérülékeny, szeptember eleje óta csupán egy meccset játszott, négy hete a Gillingham elleni kupatalálkozót, amelyen rásérült korábbi "nyűgére". "Tony megint rendelkezésemre áll, de el kell döntenem, mikor játszatom, nem kergethetem bele a túl nagy terhelésbe" - mondta Wenger. "Nem játszathatok egy sérülésből épphogy felépült játékost háromnaponként. Hat nap alatt három fontos meccs vár ránk, meg kell találnom az egyensúlyt."

Stepanovs kiesésével és Adams pihentetése esetén a fiatal védő, a huszonkét éves görög Stathis Tavlaridis kaphat lehetőséget, akit az Iraklisz Szaloniki együttesétől igazolt a klub.

Németh Andrea