Vágólapra másolva!

Fotó: EPA
Fotó: EPA
A Real már továbbjutott
C csoportban

A Portónak erre csak akkor van esélye, ha idegenben megveri a cseheket (erre még meg is lenne a sansz), és a Panathinaikosz nem szerez pontot a Real Madrid ellen. A Sárkányoknál Vítor Baia továbbra sem áll rendelkezésre sérülés miatt, Carlos Secretário pedig azért nem léphet pályára, mert a múlt héten kiállították a Panathinaikosz ellen. A portugálok várhatóan a lehető legtámadóbb felállást választják, vagyis a két csatár, Clayton és Pena mögött két támadó középpályás, Capucho és Deco kap helyet. A csehek is szeretnének szépen búcsúzni a BL-től, még ha az utolsó helyről nem is kerülhetnek el, ugyanakkor nem is akarnak túl sokat kockáztatni, mivel a bajnokságban két komoly vetélytársuk is akadt, amire az elmúlt években nem volt példa.

A portugálok tehát nem tehetnek mást, mint hogy igyekeznek megtenni saját feladatukat, és bíznak abban, hogy a Real nem veszi teljesen félvállról a találkozót. Erre azonban vajmi kevés az esély, hiszen a királyi gárda szinte az ificsapatával érkezett meg Athénba. Az utazó keretben szereplők közül Minambres vagy éppen Raúl Bravo szinte rutinos játékosnak számít az olyan ifjoncok mellett, mint César Navas, Rubén, Borja Fernández, Valdo, Sousa vagy éppen Portillo. A Real B-ből felhívott futballisták többsége persze csak a kispadon kap helyet, a kezdő csapatban azért olyan futballisták lesznek, mint Steve McManaman, Sávio vagy éppen Albert Celades, és játéklehetőséget kaphat az az Iván Campo is, akit az idény elején rossz teljesítménye miatt annyira kikezdtek a spanyol drukkerek, hogy pszichológussal kellett kezeltetnie magát.

A görög szurkolók persze egyáltalán nem bánkódnak amiatt, hogy a Real ilyen tartalékos lesz, a csapatnak így ugyanis sokkal több esélye van arra, hogy megszerezze a hőn áhított egy pontot. A hellén fanatikusok igazából azt szeretnék, hogy kedvenceik győzzék le a hírneves spanyol együttest, de akkor sem lesznek elkeseredve, ha a mérkőzés egy békés döntetlennel ér véget.

A D csoportban ennél valamivel bonyolultabb a helyzet, bár itt is csak az egyik továbbjutó hely sorsa kérdéses. A Deportivo már biztosan továbbjutott, a Juventus pedig biztosan kiesett, de a jelek szerint csak a torinóiak veszik könnyedebben utolsó csoportmeccsüket. Ciro Ferrara eltiltás, Paolo Montero, Alessandro Del Piero és Lilian Thuram pedig sérülés miatt akkor sem játszhatna, ha a találkozónak lenne tétje a Zebrák számára, de Pavel Nedvedet, Igor Tudort, David Trezeguet-t és Alessio Tacchinardit minden bizonnyal összefoltoznák, ha továbbjutás függne az összecsapástól.

Mivel azonban a torinóiak inkább már a bajnokságra koncentrálnak, így az utóbbi négy labdarúgó sem játszik majd, sőt, Gianluigi Buffon is pihenőt kaphat. A védelem és a középpálya így sem lesz gyenge (Birindellivel és Iulianóval, illetve Davidsszal, Contéval vagy Zambrottával nem is lehet), a támadósorban viszont az uruguayi Marcelo Zalayeta partnere a fiatal paraguayi Guzmán lesz, aki most debütálhat az első csapatban. Az Arsenal viszont a lehető legerősebb összeállításban szerepel, leszámítva Dennis Bergkampot, aki repüléstől való félelme miatt inkább Angliában maradt. Thierry Henry partnere a csatársorban így Nwankwo Kanu lehet.

Az Arsenal esetleges győzelme esetén sem lehet biztos továbbjutásában, ugyanakkor egy vereséggel is bejuthat a legjobb nyolc közé: sorsa attól függ, hogy a Leverkusen mit játszik a Deportivo otthonában. A német együttes egy győzelemmel nem csak a továbbjutást harcolná ki, hanem a csoportelsőséget is, amire viszont a spanyolok is pályáznak, vagyis a Depor számára sem mindegy, hogy mi lesz az eredmény. A galíciai együttesből az eltiltott Scaloni és Víctor biztosan hiányozni fog, és elképzelhető, hogy Javier Irueta mester Valerónt, Frant és Diego Tristánt is csak a kispadra ülteti. Ebben az esetben Djalminha, Amavisca és Pandiani kaphat lehetőséget a kezdő csapatban. Ami a Bayert illeti, a gyógyszergyári együttes a Juventus és az Arsenal ellen is négy gólt kapott idegenben, így Klaus Toppmöller erősen gondolkozik azon, hogy az eddig megszokott 4-4-2-es felállás helyett a 4-5-1-es taktikát válassza. A csatársorban így egyedül Dimitar Berbatov kapna helyet, a középpályán pedig a megfázásából felgyógyult Ballack és Bastürk is szerepelne.

Csoportállások, góllövőlista