Vágólapra másolva!
Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány kijelölte a jövő heti, Moldávia elleni kisinyovi barátságos találkozóra a keretet. A névsor érdekessége, hogy helyet kapott benne Fehér Miklós, aki az elmúlt hónapokban csak az FC Porto tartalék együttesében szerepelhetett, mivel nem volt hajlandó aláírni a portugálok által kínált ötéves szerződést.

A magyar centert egyébként csábítja az ugyancsak portugál Benfica, a másodosztályt magabiztosan vezető, s ez által szinte százszázalékos feljutónak tekinthető spanyol Atlético Madrid is, ám az elmúlt időszak igencsak keservesnek bizonyultak a hajdani győri csatár számára. "Kár lenne tagadnom, én is nagyon meglepődtem, amikor a kapitány jelezte, hogy meghív a Moldávia elleni mérkőzésre. Az pedig enyhe kifejezés, hogy ennek hallatán milyen boldog lettem" - kezdte gyorsértékelését Fehér örömmel a hangjában, majd így folytatta: "Gellei Imre egyébként beszélgetésünkkor az iránt érdeklődött, hogy végig edzésben voltam-e, továbbá azzal indokolta a behívásomat, kíváncsi arra, milyen fizikai állapotban vagyok. Tudom, hogy közhely, de nem tudok mást mondani, számomra óriási megtiszteltetés a válogatottság, főként a mostani helyzetemben. Amennyiben pályára is léphetek, az nekem egy plusz örömforrást jelent, s ha így lesz, szívemet-lelkemet kiteszem a pályán. A Portónál mellesleg szintén meglepődtek a meghívásomon, mondtam is, látjátok, odahaza még így is számítanak rám, hogy itt perifériára tesztek. Az egyik elöljáró furcsán is nézett, majd szigorú tekintettel s röviden annyit jelzett, hogy ekkor és ekkor újra edzésre kell jelentkeznem a tartalék csapatnál. Csak az vigasztal, hogy májusban vége lesz a bajnokságnak, s utána hamarosan új csapatomnál kezdhetem el a felkészülést. Addig meg a válogatottság is tartja bennem a lelket."

A névsor:
kapusok: Király Gábor (Hertha), Szűcs Lajos (Ferencváros)
védők: Bodnár László (Dinamo Kijev), Füzi Ákos (MTK), Juhár Tamás (Vasas), Korolovszky Gábor (Újpest), Kuttor Attila (Debrecen), Mátyus János (Cottbus), Sebők Vilmos (Cottbus)
középpályások: Bárányos Zsolt (Lommel), Böőr Zoltán (Debrecen), Dárdai Pál (Hertha), Kabát Péter (Levszki Szófia), Lisztes Krisztián (Werder Bremen), Pető Tamás (NAC Breda), Tóth Norbert (Vasas
támadók: Gera Zoltán (Ferencváros), Fehér Miklós (Porto), Ferenczi István (Levszki Szófia), Kenesei Krisztián (Zalaegerszeg)
biztonsági tartalékok: Hajdu Attila (MTK), Hrutka János (Vasas), Lőw Zsolt (Újpest), Simek Péter (Vasas), Halmosi Péter (Haladás), Tokody Tibor (Újpest), Tököli Attila (Dunaferr).

Gellei Imre, mint elmondta, továbbra is az ősszel kezdődő Eb-selejtezőre keresi csapatát. "Természetesen győzni szeretnénk Moldovában, de még fontosabb, hogy minden posztra megtaláljam a legmegfelelőbb játékost" - mondta a szakvezető. "Ezért került a keretbe Fehér Miklós is, annak ellenére, hogy klubjában, a Portóban nem jut játéklehetőséghez. Ő az egyik legtehetségesebb magyar csatár, már a válogatottban is többször bizonyított."

Tököli Attila, a dunaújvárosiak támadója ezúttal csak a biztonsági tartalékok közé kerül. "Azért szeretnék Gerának lehetőséget adni, mert nagyon jó teljesítményt nyújtott tavasszal. Természetesen Tököliről sem feledkezem meg." Gellei Imre a kapusokkal kapcsolatban annyit mondott, hogy ezen a poszton továbbra is Király Gábort és Babos Gábort tartja a legjobbnak. "Klubjaikkal és a futballistákkal is abban egyeztem meg, hogy a barátságos meccseken mindig csak egyikükre számítok. Így a legjobb formában lévő, NB I-ben védő hálóőr is együtt készülhet a többiekkel."

A keret egyetlen újonca Szűcs Lajos, a Ferencváros kapusa, aki már többször részt vett az edzőtáborozásokon, de még nem lépett pályára a válogatottban.

Az olimpiai válogatott két mérkőzést is játszik szerdán. Az egyik csapat Róth Antal szövetségi edző irányításával Olaszországban Alpok Adria-kupa találkozón lép pályára, a másik együttes Pölöskei Gábor vezetésével Moldávia korosztályos együttesével méri össze tudását.

Az Olaszországba utazók névsora:
kapusok: Balogh János, Szántai Levente
mezőnyjátékosok: Szélesi Zoltán, Gyepes Gábor, Nagy Gábor, Horváth Levente, Bodor Boldizsár, Makra Zsolt, Németh Norbert, Tóth Balázs, Torghelle Sándor, Buzsáky Ákos, Fehér Zoltán, Kanta Szabolcs, Szabó Sándor, Szabics Imre, Bajzát Péter, Sipos Norbert.

A Moldáviába utazók névsora:
kapusok: Erdélyi Miklós, Fülöp Márton,
mezőnyjátékosok: Kurucz László, Szabó Attila, Horváth Gábor, Pandúr Péter, Gaál Miklós, Geri Tamás, Pusztai Olivér, Czeglédi Balázs, Kovrig Ákos, Berdó Balázs, Kozma József, Halgas Tibor, Rajczi Péter, Csehi Tamás, Juhász Roland, Gajda István.