Vágólapra másolva!
Josep Guardiola, az olasz élvonalbeli Brescia labdarúgócsapatának doppingvétségen ért spanyol sztárja már alig várja, hogy pénteken lejáró eltiltása után ismét pályára léphessen.

"Normális esetben olyan gyorsan telnek a napok és a hetek, hogy szinte észre sem veszem, ez a négy hónap azonban örökkévalóságnak tűnt, már nagyon hiányzik a játék" - nyilatkozott a spanyol As című
lapnak a középpályás, aki szeptemberben igazolt a Barcelonától Olaszországba.

A harmincegy éves futballista játékjogát november 22-én függesztették fel, miután három alkalommal is pozitív eredményt hozott a tesztje. A vizsgálat minden esetben nandrolon használatát mutatta ki a szervezetében, de ő a mai napig azt vallja, hogy szándékosan soha nem élt tiltott szerekkel. Korábban úgy nyilatkozott, hogy ha nem törlik a büntetését, akkor befejezi a pályafutását.

"Megváltoztattam az elhatározásomat, hiszen a csapatnak óriási szüksége van rám" - jelentette ki arra utalva, hogy a Brescia jelenleg a tizenötödik helyen áll a táblázaton, s a kiesés ellen küzd. Arra a kérdésre, hogy ott lesz-e a május 31-én kezdődő, koreai-japán közös rendezésű világbajnokságon, Guardiola így
válaszolt: "Az egyedül Jose Antonio Camacho szövetségi kapitány hatáskörébe tartozik, hogy kinek szavaz bizalmat. Természetesen mindent el fogok követni, hogy én is a meghívottak között legyek."

Guardiola tagja volt az 1994-es egyesült államokbeli vb-n negyeddöntős spanyol válogatottnak, négy évvel később Franciaországban azonban térdsérülése miatt nem játszhatott.

Korábban: