Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottsága két mérkőzéstől eltiltotta Lipcsei Pétert, ám a büntetést június 30-ig felfüggesztette. Az ok: a Ferencváros csapatkapitánya a kispesti bajnokin sportszerűtlen mutogatásával hergelte a hazai publikumot. A döntésről és a Fradi hétvégi, soproni fellépéséről kértük ki a középpályás véleményét. Simon Tibor meg "imádott Ferencvárosát" várja Sopronba.

"Meglehetősen súlyosnak tartom a büntetést, mivel amennyiben mondjuk egy vétlen szabálytalanság okán piros lapot kapnék, érvénybe lépne a felfüggesztett eltiltásom, s akár öthetes kihagyásra is kényszerülhetek" - mondta Lipcsei. "Petró László, az FTC ügyvédje is velem volt a tárgyaláson, s nem elképzelhetetlen, hogy fellebbezünk a határozat ellen, de ez ügyben csak később döntünk. Ami pedig a szombati, soproni meccsünket illeti, nagyon nehéz kilencven percre számítok, egyrészt mert Simon Tibit ismerve egy harcos ellenféllel kerülünk szembe, másrészt nálunk hiányzik majd Dragóner és Szkukalek is. Ettől függetlenül nyernünk kell Sopronban is."

Üllői úti információnk szerint az eltiltott Dragónert a román Cheregi, míg Szkukaleket Garami József szakmai igazgató pályaedzője, egyben játékosa, Keller József helyettesíti.

A hűség városában rengeteg zöld-fehér szurkoló él, ráadásul a hazaiak mestere az ős-ferencvárosinak tekinthető Simon Tibor. Éppen utóbbi apropóján szólaltattuk meg Simont, miként várja a Fradi elleni fellépést.

- Eddigi soproni tevékenysége során nem kapott kritikákat az erőteljes ferencvárosi kötődése miatt?
- Nem, sőt, feltűnően sok Fradi-drukker él a városban, így ez ügyben még szerencsésnek is érezhetem magam. Az idegenbeli fellépéseinkre viszont már nem mondhatom ugyanezt. Újpesten és a Videoton otthonában például amolyan kis-Fradiként kezelték a csapatomat, ami nyílván a személyemnek, pontosabban az Üllői úti előéletemnek szólt. Ezen a két helyen dühödt szidalmaknak voltunk kitéve a kispadon, de ezt is túléltük valahogy.

- A Fradi elleni szombati találkozó mennyiben különleges önnek?
- Tény, a mai napig imádom a Ferencvárost, de mentálisan ugyanúgy készülünk erre a mérkőzésre is, mint a többire. Ráadásul nekünk minden pontra szükségünk van, ezért a zöld-fehérek ellen is kitesszük a szívünket a pályára.

- Mennyi esélyt ad csapatának a sikerre?
- Százalékban nem tudnám kifejezni, mindenesetre Sopronban minden csapatnak meg kell szenvednie a győzelemért. A Ferencvárosnak is, bár el kell ismernem, Garami József csapata előrébb tart, mint mi. Ráadásként ezúttal Vincze Gáborra és Pintér Zoltánra sem számíthatok, s ez nagyobb vérveszteség nekünk, mint a Fradinak Dragóner és Szkukalek hiánya. Ugyanakkor Vincze és Pintér esetében is vallom, jobb, hogy inkább most pontozódtak ki, mint amikor a riválisok ellen kell majd pályára lépnünk.

- Szavaiból az csendül ki, azért mégsem tartja szokványosnak a hétvégi kilencven percet.
- Ne csodálkozzon ezen, elvégre a fél életemet a Ferencvárosnál töltöttem, és azt sem tagadom, örülnék, ha a zöldek nyernék a bajnokságot is. Továbbá az eddigi meccseinken is segítettünk az FTC-nek, mivel a riválisaik, a Videoton és a Dunaferr ellen is pontokat szeretünk. A mostani meccsen azonban számomra a csapatom, azaz a Sopron sikere a legfontosabb. Azt hiszem, ez így természetes.

Bánki József