Vágólapra másolva!
Amire huszonhét éves edzői pályafutása alatt nem volt példa, Kiss László, a Vasas szakvezetője a sportnapilap hasábjain elnézést kért Mezey Györgytől, noha az angyalföldi tréner állítja, nem nyilatkozott a bulvársajtónak a hajdani szövetségi kapitányról. Ettől függetlenül a Fáy utcában parázs a hangulat, hiszen Kiss mestert a vezetők is "elővették", sőt Tóth András tévényilatkozata - miszerint idehaza a játékvezetés rosszabb, mint a játék nívója - ugyancsak komoly indulatokat kavart a sportágban.

Fotó: Barakonyi Szabolcs [origo]
Az üzenet egyértelmű

Mint arra korábbi írásainkban is utaltunk, a sportágban Kiss László személye miatt nem mindenki látná szívesen a Vasast az élvonalban, ráadásul Angyalföldön is néhányan "idegennek tekintik" az impulzív trénert. Ugyanakkor a játékosok meg tűzbe mennének érte, s a szakembernek komoly szerepe van abban, hogy tavasszal még veretlen a XIII. kerületi alakulat, pedig két rangadón is emberhátrányban - egyszer tíz, egyszer pedig kilenc főre fogyatkozva - voltak kénytelenek befejezni a mérkőzést.

A jelek szerint Kiss László magányos harcosnak érzi magát a Vasasnál, sőt - a csapat háza tájáról érkezett információnk szerint - amennyiben a vezetők erkölcsileg a jövőben nem állnak mellé, könnyen beadhatja a felmondását. Igaz, ha a vezetőedzőért mindenre képes futballistákon és a bennmaradásra ugyancsak áhítozó vezetőkön múlik, akkor minden marad a régiben.