Vágólapra másolva!
A nigériai nemzeti tizenegynél az utóbbi hetekben nagy változások történtek, a válogatott élére új szövetségi kapitány került, aki a sztárok közül jó néhány labdarúgót nem hívott meg a keretbe. Jay-Jay Okocha azonban továbbra is tagja maradt a csapatnak, és a Paraguay elleni mérkőzésen góllal és remek játékkal bizonyította, hogy lehet rá számítani.

Okocha 1973. augusztus 14-én született, hazájában, az Enugu Rangersben kezdett futballozni, 17 esztendősen került Németországba, a Borussia Neunkirchen együtteséhez. Nem sokkal később az Eintracht Frankfurt ificsapatában találta magát, amatőrként az 1992-93-as idényben húsz meccsen két gólt szerzett a Bundesligában. 1993 nyarán profiszerződést kötöttek vele, és nem sokkal később a német bajnokság történetének egyik legszebb gólját lőtte: a Karlsruher SC ellen a tizenhatoson belül több mint húsz lépést tett, három védőt kicselezett, majd elfektette a kapust (aki nem volt más, mint Oliver Kahn), mielőtt a kapuba találat volna.

Innentől kezdve kezdő ember lett a frankfurtiaknál, és bekerült a válogatottba is, amellyel 1994-ben Afrikai Nemzetek Kupáját nyert, majd szerepelt a világbajnokságon is. 1996-ban olimpiai bajnok lett a nigériai csapattal, majd ezt követően négymillió dollárért a török Fenerbahcéhoz igazolt. Isztambulban ontotta a gólokat, két szezon alatt harmincszor volt eredményes, és az 1998-as világbajnokság után a PSG-be igazolt. A franciák tízmillió dollárt fizettek érte, de eleinte nem ment neki a játék. Később aztán sikerült beilleszkednie, ám amióta Luis Fernandez a csapat edzője, megint kevesebb játéklehetőséget kap. Tavaly őt választották az év játékosának Nigériában. Fantasztikusan cselez, technikai tudása egészen elképesztő, de sokszor nagyon öncélúan futballozik.