Vágólapra másolva!
Jonathan Zebina megúszta, csapatának így is tovább csökkentek esélyei a címvédésre - az AS Roma kőkemény francia védője csak hárommeccses eltiltást kapott a profiligától, mert a vasárnapi, Inter elleni mérkőzésen szándékosan megütötte a találkozó legjobbját, az uruguayi Alvaro Recobát. Az LNP illetékesei nemcsak Zebinát, de az olasz Marco Delvecchiót, illetve az egyaránt brazil Marcos Assuncaót és Cafút sem engedik játszani a Bologna ellen szombaton.

A Farkasok francia bekkjének vasárnap a San Siróban "elborult az agya", szándékosan, súlyosan szabálytalankodott ellenfelével szemben. A listavezető, a bajnokság első számú esélyesévé előlépett Inter (és a mezőny) legjobbja két gólt rúgott, egyet pedig előkészített a bajnok ellen, majd kapott is egyet, mármint pofont, már 3-1-nél, a 78. percben. Recobát játékon kívül, nyilvánvalóan szándékosan ütötte meg a Roma védője, amiért az egyébként többször is a vendégek kárára tévedő Cesari játékvezető joggal leküldte.

Capello csapata az elmúlt héten kiesett a Bajnokok Ligájából, a "törökverésért" nagy árat fizetett, az olasz pontvadászatban elvesztette 25 meccses veretlenségét, lemaradt az Intertől, szombaton, a Serie A 29. fordulójában a BL-selejtezőt érő negyedik helyért hajtó, nagy formában lévő Bolognát fogadja - Zebinán kívül Marco Delvecchio, Marcos Assuncao és Cafú nélkül. Mert őket is letiltották, ha csak egy meccsre is, sárga lapjaik okán.

Az Inter meg Emrét lesz kénytelen két mérkőzésen nélkülözni (őt is kiállították a milánói derbin), a török hiánya persze nem akkora veszteség a hat körrel a vége előtt a Romát három ponttal, a Juventust néggyel verő, legközelebb Firenzébe látogató kék-feketéknek. Megjegyzendő: a kolumbiai Ivan Cordoba megúszta, a milánóiak védője - a felvételeken tisztán látszik - lekönyökölte a vele ellentétben bűnhődő Zebinát.

Ajánlat: