Társoldalunk:

A nap játékosa: Massimo Maccarone (Empoli)

Az olasz másodosztályban szereplő Empoli támadója, Massimo Maccarone sporttörténelmet írt szerdán, az angolok elleni válogatott mérkőzésen. Személyében ugyanis az első olyan talján válogatottat köszönthetjük, aki úgy húzhatta fel a címeres mezt, hogy korábban sosem lépett pályára az élvonalban. Ez persze nem sokáig lesz így, a csatár iránt a Juventus és az AS Roma is érdeklődik.

Maccarone 1979. szeptember 6-án született Galliate városában, és az AC Milanban kezdte pályafutását, de a korosztályos csapatoknál feljebb nem jutott a milánói gárdában.

Az 1997-98-as idényt a tartalékok között futballozta végig, és ezt követően a harmadosztályú Modena vette meg, de még itt sem tudott bemutatkozni a felnőttek között. Erre egy évvel később került sor, a Prato együttesében, amellyel a Serie C-ben 21 mérkőzésen négy alkalommal volt eredményes.

A következő szezon elején kölcsönadták a Varesének, de pár forduló elteltével visszahívták Pratóba, és ekkor alaposan nekilendült: a szezont húsz találattal fejezte be. Erre felfigyelt a másodosztályban vitézkedő Empoli együttese, és leigazolta a fiatal csatárt, aki mindezt az előző idényben 16 találattal hálálta meg. Az olasz utánpótlás-válogatott edzőjének, Claudio Gentilének is megtetszett az ifjú támadó, hiszen behívta a keretbe, és Maccarone így tagja volt annak az együttesnek, amely bejutott a korosztályos Európa-bajnokság legjobb nyolc csapata közé.

A jelenlegi szezonban tíz gólnál tart, és miután az utánpótlás-válogatottban gólt szerzett az angolok ellen, Trapattoni úgy döntött, hogy a sérülések miatt felhívja a nagyválogatottba, és be is küldte az utolsó negyedórára.

Ha már ott volt, Maccarone kiharcolt egy tizenegyest, tovább növelve a felhajtást körülötte. Az Empoli a hírek szerint 11 millió fontot kér érte, de a Juventus és az AS Roma ezt gond nélkül kifizetnél, sőt, a rómaiak még a fiatal Gaetano D'Agostino is odaadná a Serie B-s klubnak cserébe.

Korábban: