Vágólapra másolva!
A húsvéti ünnepek miatt az olasz labdarúgó-bajnokság 29. fordulójának összes mérkőzését szombaton rendezik. A slágermérkőzésnek a Roma-Bologna összecsapás ígérkezik, ám a szurkolók inkább Capello edző miatt aggódnak, aki még nem egyezett megjövő évi szerződését illetően. Sőt, a hírek szerint nemcsak a szakember, de a Juventus csatára, Del Piero is a Barcelonába tart.

Olaszországban ezúttal a Roma-Bologna mérkőzés jelenti a forduló rangadóját, hiszen a tabella második és negyedik helyezettje csap össze. Ritkán fordul elő, de ezúttal a bajnokcsapatban több az eltiltott, mint a sérült, pedig Lassissi, Tomic és Fuser sem egészséges. Viszont Assuncao, Cafu, valamint Delvecchio mellett Zebina is megkapta eltiltását, utóbbinak három összecsapást is ki kell hagynia. A vendégeknél a Cipriani, Locatelli, Macellari trió nem szerepelhet.

Rómában egyébként még mindig nem dőlt el, vajon Capello marad-e az edző a következő szezonban is. A Barcelonával hírbehozott szakember csütörtökön egy órán keresztül tárgyalt Franco Sensi elnökkel, de nem jutottak megegyezésre. "Még van elég időn a döntésre" - hárította el az újságírók kérdéseit Capello. Bennfentesek tudni vélik azonban, mindez időhúzás Capello részéről, főleg, amióta Sensi kijelentette, ha akar, akkor mehet. "Érvényes szerződése van, ez igaz" - nyilatkozta a Roma elnöke. "Ám amennyiben hozzám fordul, és azt mondja, elmegy, nem tehetek semmit." Capello korábban már kijelentette, egyszer szeretne a Barcelona edzője lenni. A spanyol kispadra egyébként mellette még Javier Irureta (Deportivo La Coruna), Claudio Ranieri (Chelsea) és Luis Fernandez (Paris SG) neve is felmerült.

A Juventus a Laziót fogadja a Stadio delle Alpiban, és bár Salas, Thuram, Paramatti, Tudor, Birindelli és Tacchinardi sem léphet pályára sérülés miatt, a Juve győzelemre készül. Ugyanakkor a szurkolók nem túl nyugodtak amióta felreppent a hír, hogy Del Piero Barcelonába tart. Luciano Moggi klubigazgató ugyan megesküdött, mindez rosszindulatú pletyka, az olasz sajtó egy része kitart az információ mellett. "A hírek alaptalanok, Del Piero a Juventusban marad. Nem követünk el több hibát" - mondta Moggi. A Barca egyébként nyolcmillió eurót és négyéves szerződést kínált a válogatott csatárnak, sőt állítólag kész 15 millió eurót leszurkolni a Juvénak, plusz még átengedné Patrick Kluivertet is.

Ami már jobb hír a torinóiaknak, a veterán védő, Ciro Ferrara bejelentette, továbbra is a csapatnál marad. A La Gazzetta dello Sport riportja szerint a 35 éves védő újabb évre szóló szerződést írt alá, és opciós jogot szerzett az újabb szerződéshosszabbításra is. Nincs veszélyben Marcello Lippi szerződése sem, állítja Roberto Bettega, a klub alelnöke. "Lippi újabb szezonokat tölt még a Juventusnál" - jelentette ki Bettega, aki cáfolta ezzel azokat a híreket, amelyek szerint csak akkor hosszabbítják meg a tréner szerződését, ha megnyeri a bajnoki címet és megszerzi az olasz kupát is.

Izgalmas mérkőzés vár a listavezető Interre is, hiszen a matematikailag még nem, de gyakorlatilag már kiesett Fiorentinához látogat. És bizony, ha a lilák komolyan számolnak még a bennmaradással, akkor szükség van a három pontra - akár Chiesa, Taddei, Franceschetti, Vanoli, Benin, Morfeo és Rossi nélkül is. A vendégeknél Padalino, Okan, Georgatosz, Vivas és Sorondo mellett Ronaldót is sérültként tüntetik fel, annak ellenére, hogy a brazil válogatottban szerdán játszott egy félidőt, így akár ő is szerepet kaphat. Emre eltiltásából még két mérkőzés hátra van.

A Milan a Parmát fogadja és bár mindenki győzelmet vár a hazaiaktól, kérdés, a kulcsjátékosokat hogyan sikerül pótolni. Sérült ugyanis Aliyu, Redondo, Rui Costa, Sevcsenko, Helveg és Costacurta is, utóbbit csütörtökön Antwerpenben már meg is műtötte egy térdspecialista. A klub hivatalos közleménye szerint amennyiben nem lép fel komplikáció, tíz hét múlva már megkezdheti az edzéseket. A parmai együttesben Frey és Grieco sérült, míg három renitens, Almeyda, Lamouchi és Sartor eltiltását tölti.

A 29. forduló párosítása:
Atalanta - Piacenza, 15
Fiorentina - Internazionale, 15
Lecce - Venezia, 15
Milan - Parma, 15
Perugia - Chievo, 15
Roma - Bologna, 15
Udinese - Brescia, 15
Verona - Torino, 15
Juventus - Lazio, 20.30

Pincési László