Vágólapra másolva!
Túl sok változás nem történt az angol bajnokság élcsoportjában a 32. játéknapon, hiszen a bajnoki címért hajtó három gárda egyaránt nyerni tudott. A legnehezebb dolga a Manchester Unitednek volt, amely azonban saját feladatát nehezítette meg azzal, hogy hagyta felállni a Leeds Unitedet háromgólos hátrányból. A Liverpool és az Arsenal ellentmondást nem tűrően gyűjtötte be a három pontot, így az elsőségért folytatott küzdelem továbbra is nyitott.

Időrendben legelőször a MU-nak kellett pályára lépnie, ráadásul a Leeds United otthonában, és a két gárda mindig rendkívül szikrázó összecsapást szokott vívni egymással. Alex Fergusonnak már a Deportivo elleni Bajnokok Ligája találkozóra is gondolnia kellett, és minden bizonnyal ebből a megfontolásból hagyta ki a kezdő tizenegyből Ruud van Nistelrooyt és Juan Sebastián Verónt.

A meccset a hazaiak kezdték jobban, akik valósággal nekiestek a Manchesternek, de a vendégeknek egy támadás is elég volt a gólszerzéshez: Mickael Silvestre ültette le a leedsi védelmet a bal oldalon, beadását pedig Paul Scholes értékesítette. Ezt a Leeds még ki tudta egyenlíteni Mark Viduka révén, de a félidő hátra lévő idejében már csak a Vörös Ördögök voltak a pályán. A fölényt természetesen gólokban is érvényesíteni tudták, az ezúttal a kezdő tizenegyben helyet kapó "szupercsere", Ole-Gunnar Solskjaer két perc alatt kétszer is betalált.

Amikor a második félidő elején David Beckham a teljes pályán akadálytalanul végigszáguldhatott, és passzából Ryan Giggs lőtt gólt, akkor eldőlni látszott a meccs, de a Leeds megmutatta, hogy nem csak pocsékul védekezni, hanem remekül támadni is tud. A hazaiaknak sikerült szorossá tenniük a találkozó végét, de Alex Ferguson végül megnyugodhatott: csapata ismét begyűjtötte a három pontot. A MU ebben a szezonban már 82 gólt szerzett a bajnokságban, viszont 43-at kapott.

A Liverpool védelme a manchesterivel ellentétben ismét remekül zárt, így a Vörösöknek két találat is elég volt a győzelemhez a Charlton Athletic ellen. A hazai együttesben ismét a kezdő tizenegyben kapott helyet Michael Owen, aki Nicholas Anelkával alkotott csatárduót, így Emile Heskey a középpályán kapott helyet. Az angol válogatott futballista azonban nem sok időt töltött el a pályán, mivel húzódás miatt már a 19. percben le kellett cserélni, ami sorsdöntőnek bizonyult. Heskey helyére ugyanis a cseh Vladimir Smicer állt be, aki négy perccel később a kapuba fejelte Danny Murphy szabadrúgását. Smicer nem elégedett meg ennyivel, a 36. percben előkészítőként jeleskedett, és passzából Michael Owen volt eredményes. Ezzel tulajdonképpen el is dőlt a három pont sorsa, hiszen a Liverpool védelme, tengelyében a sziklaszilárd Sami Hyypiäval és Stephan Henchoz-val, egyetlen pillanatra sem hagyott ki.

Az Arsenal-szurkolóknak sem kellett sokáig aggódniuk amiatt, hogy a Sunderland megtréfálja őket, mert alig telt el öt perc a meccsből, máris két góllal vezettek a Fekete Macskák ellen. A vendégek védelme mindent megtett annak érdekében, hogy az Ágyúsok hamar vezetéshez jussanak: Sylvain Wiltord céltalan beadását sikerült éppen Patrick Vieira elé szerencsétlenkedniük, és a francia középpályás ki is használta az ajándékba kapott lehetőséget, majd pár minutával később Thierry Henry lövésszerű beadásánál nézték, amint Dennis Bergkamp a hosszú oldalon a kapuba segíti a labdát. Akár le is fújhatták volna a meccset, igaz, akkor a drukkerek nem részesülhettek volna abban az örömben, hogy látják Wiltord találatát, illetve Henry pólóját, amelyen a sérült Robert Piresnek és Giovanni van Bronckhorstnak kívánt jobbulást. A francia támadó mindezt a második félidőben mutatta meg, amikor ő is betalált, ám rá kellett döbbennie, hogy a gólt les miatt nem adta meg a bíró.

Premier League, 32. forduló:
Leeds - Manchester United 3-4 (1-3)
Elland Road, 40 058 néző
gól: Viduka (20.), Harte (62.), Bowyer (80.), illetve Scholes (9.), Solksjaer (37., 39.), Giggs (55.)

Arsenal - Sunderland 3-0 (3-0)
Highbury, 38 047 néző
gól: Vieira (2.), Bergkamp (4.), Wiltord (30.)

Bolton - Aston Villa 3-2 (2-2)
Reebok Stadium, 24 600 néző
gól: Nolan (8., 76.), Bobic (40.), illetve Warhurst (15., öngól), Taylor (17.)

Chelsea - Derby 2-1 (1-0)
Stamford Bridge, 37 849 néző
gól: Terry (50.), Petit (86.), illetve Strupar (60.)

Leicester - Blackburn 2-1 (1-0)
Filbert Street, 16 236 néző
gól: Dickov (9., 77.), illetve Hughes (46.)

Liverpool - Charlton 2-0 (2-0)
Anfield, 44 094 néző
gól: Smicer (23.), Owen (36.)

Southampton - Fulham 1-1 (1-1)
St Mary's Stadium, 31 616 néző
gól: Delap (22.), illetve Marlet (7.)

West Ham - Ipswich 3-1 (1-0)
Upton Park, 33 871 néző
gól: Lomas (36.), Di Canio (74.), Defoe (86.), illetve Bent (71.)

Middlesbrough - Tottenham 1-1 (0-1)
gól:
Queudrue (69.), illetve Iversen (32.)

A 33. forduló párosítása:
április 1., hétfő:
Charlton - Arsenal, 16 óra
Derby - Middlesbrough, 16
Everton - Bolton, 16
Fulham - West Ham, 16
Ipswich - Chelsea, 16
Sunderland - Leicester, 16
Tottenham - Leeds, 16
Blackburn - Southampton, 21
április 2., kedd:
Aston Villa - Newcastle, 20.45

Ajánlat: