Vágólapra másolva!
A legutóbbi két fordulóban négy pontot szerző debreceniek csak az első félidőben voltak méltó ellenfelei a tabella második helyén álló vendégcsapatnak. A második játékrészben a ZTE tetszés szerint érte el góljait, és ilyen arányban is megérdemelten nyert.

Borsodi Liga, 27. forduló:
Debrecen - Zalaegerszeg 1-6 (1-1)
Debrecen, 5000 néző
vezette: Szabó Zs.
Debrecen: Balogh - Bernáth, Kuttor, Szekeres, Hanák - Kiss, Plókai (Sketiani, 57.), Aleksic, Böőr - Bajzát (Tiber, 73.), Kerekes (Nenadic, a szünetben)
Zalaegerszeg: Bardi - Kocsárdi, Urbán, Csóka, Szamosi - Nagy L., Molnár, Balog, Egressy (Sabo, 90.) - Kenesei (Róth, 81.), Waltner
gól: Böőr (7.), illetve Waltner (15., 90.), Egressy (52.), Nagy L. (69., 72.), Kenesei (80.)
sárga lap: Kerekes (34.), Kuttor (43.), illetve Molnár (70.)

7. perc: Böőr betört a vendégek tizenhatosára, majd Bajzáttal kényszerítőzött az ötös bal oldali sarkánál, a visszakapott labdát pedig a zalaegerszegi védők asszisztálása mellett a kapu közepébe lőtte (1-0).

15. perc: Egy előrevágott labdára Egressy csapott le a 16-os vonalánál, és egyből a felfutó Waltnert hozta játékba, aki 12 méterről Balogh hasa alatt a jobb alsó sarokba helyezett. (1-1).

52. perc: Molnár a jobb oldalról ívelt keresztbe, a labda a védők előtt elsuhant, a hosszú oldalon érkező Egressy levette a játékszert, és az ötös sarkáról a kapuba bombázott (1-2).

68. perc: Remek zalaegerszegi kontratámadást láthatott a közönség. Egressy húzott el a bal szélen, egyből középre lőtt, a berobbanó Nagy L. futtában átvette a labdát, és hat méterről a kapu közepébe lőtt (1-3).

71. perc: Kenesei Waltnert dobta játékba a bal oldalon, a csatár beadását Nagy L. hét méterről, állítgatás nélkül vágta a debreceni kapu közepébe (1-4).

81. perc: Kenesei 19 méterről elvégzett szabadrúgása megpattant a sorfalon, így a labda a kapu jobb oldalába hullott (1-5).

89. perc: Ismét Egressy kapott remek indítást a bal szélen, a középpályás betört a büntetőterületre, majd a középen érkező Waltner elé tálalt, aki három lépésről nem hibázott (1-6).

A mérkőzés a hazaiak elképzelése szerint kezdődött, hiszen pár perc elteltével megszerezték a vezetést. A debreceni szurkolók öröme azonban nem sokáig tartott, a ZTE az első negyedóra végén egyenlített. A folytatásban, az első félidő végéig kiegyenlített játékot láthatott a közönség, helyzetek egyik oldalon sem voltak, jobbára mezőnyjátékkal teltek a percek.

A második félidőben nagyot változott a helyzet: az egerszegiek ritmust váltottak, ellenfelüknél sokkal többet birtokolták a labdát, és szellemesen, látványosan fociztak. A DVSC erőlködött, ötlettelenül támadott, ráadásul védelme szinte átjáróház volt, a ZTE csatárai akkor kerültek helyzetbe, amikor csak akartak. A Loki vonalvédekezése csődöt mondott, a dunántúliak számolatlanul vezethették veszélyesebbnél veszélyesebb akcióikat.

Bozsik Péter csapata a második játékrészben lemosta a pályáról a debrecenieket, amennyiben Egressyék jobban koncentrálnak, még legalább három gól lőhettek volna. A két együttes között ezen a mérkőzésen legalább ekkora különbség volt, így a vendégek győzelme ilyen arányban is teljesen megérdemelt.

Dajka László: "1-2-ig nagy gond nem volt, a harmadik zalaegerszegi gól után azonban szétesett a csapat játéka. Teljesen kinyíltunk, a ZTE pedig lekontrázott bennünket. Remélem, hogy nemcsak én, hanem a játékosaim is szégyellik magukat.

Bozsik Péter: "Nehéz mérkőzésre számítottunk, és az első félidő igazolta is a félelmünket. 3-1 után viszont már nem volt kérdéses, hogy melyik csapat győz."

Takács Tibor

Ajánlat: