Vágólapra másolva!
Az angol bajnokság húsvéti fordulójában a Fekete Macskák a már biztos kiesőnek elkönyvelt Leicester Cityvel mérkőztek, de csak nagy nehezen tudták legyőzni a Rókákat. A három pont megszerzése elsősorban az amerikai középpályás, Claudio Reyna érdeme volt, aki csapata mindkét találatát szerezte.

Reyna New Jersey-ben született 1973. július 20-án, a virginiai egyetemen tanult, és már ott remek futballista volt: három egyetemi bajnokságot nyert. Tehetségére hamar felfigyeltek, az összes korosztályos válogatottban szerepelt, ott volt az 1992-es barcelonai olimpián, és kerettag volt az 1994-es vébén, de nem lépett pályára.

A World Cup után Németországba igazolt, a Bayer Leverkusenhez írt alá, pedig az FC Barcelona is hívta. Első idényében húsz meccsen szerepelt a gyógyszergyáriaknál, de ezt követően a cserék közé szorult, ezért 1997-ben a VfL Wolfsburgba szerződött. Itt kulcsjátékos volt, ám 1998 decemberében a skót Rangers FC vette meg. Többször is konfliktusba került a glasgow-i klub vezetőségével, mert a vébéselejtezők miatt sok meccset ki kellett hagynia.

Tavaly decemberben ismét klubot váltott, az angol Sunderlandhez írt alá. Rendkívül képzett, jó rúgótechnikájú irányító középpályás, az Egyesült Államok gárdájának kulcsembere: ha ő jól játszik, akkor az amerikaiak szinte bárkit képesek megverni, ha viszont nem megy neki, akkor a gárda sem villog.

Ajánlat:

Amerika csak javíthat a focivébén