Vágólapra másolva!
Először beszélt reményeiről az AC Milan grúz válogatott védője, Kakha Kaladze, amióta tíz hónappal ezelőtt csecsen terroristák elrabolták az öccsét.

Kakha Kaladze az AC Milan edzőközpontjában, Milanellóban fakadt ki, noha az elmúlt tíz hónapban az öccse elrablói után nyomozó grúz rendőrség kérésére egy szót sem szólt az ügyről. A hátvéd a klub honlapján is megerősítette elhatározását: "Eddig nem törtem meg a csendet, de eltelt tíz hónap, s már hallatni akarom a hangom. Addig nem játszom a grúz nemzeti válogatottban, amíg valaki fel nem hív, s el nem mondja, hogy mi történik az öcsém, Levan ügyében. Érzem, hogy valami változásnak történnie kell, s biztos vagyok benne, hogy a testvérem még életben van. Különben az emberrablók nem válthatnák pénzre" - nyilatkozta a kétségbeesett Kaladze.

A testvérek édesapja még tragikusabb bejelentést tett, a családfő öngyilkossággal fenyegetőzött, ha a csecsen terroristák nem adják vissza a tíz hónapja fogva tartott Levan fiát. Az AC Milan egyébként mindenben támogatja játékosát, Adriano Galliani, a klub új elnöke még azt is megígérte, kipótolja a váltságdíjat, ha a grúz játékosnak nem állna rendelkezésére az emberrablók által kért összeg.

A Serie A ötödik helyére feljött Milan csütörtökön Dortmundban játszik az UEFA-kupa elődöntőjének első találkozóján, soraiban a hét végi, Parma elleni 3-1-es győzelem alkalmával, kereken száz nap sérülés után visszatért Paolo Maldinivel és a december ötödike után újra gólt szerző Filippo Inzaghival.

Németh Andrea

Korábban: