Vágólapra másolva!
Kihirdette tizenhetes keretét Eduard Malofejev, a Magyarország elleni barátságos labdarúgó-mérkőzésre készülő fehérorosz válogatott szövetségi kapitánya. A csapatba minden belorusz sztár meghívót kapott, így várhatóan izgalmas mérkőzésre kerül sor április 17-én, Debrecenben.

Az már korábban eldőlt, hogy a magyar labdarúgó-válogatott idei első hazai mérkőzésére Debrecenben, az Oláh Gábor utcai stadionban kerül sor. Az április 17-ei találkozón Fehéroroszország lesz az ellenfél. Eduard Malofejev kapitány már meg is nevezte tizenhetes keretét, amelyben csak egy kapus, a rosztovi Gennagyij Tumilovics kapott helyet. Tumilovics tavaly a Pressball sporthetilap választásán az év játékosa volt, megelőzte többek között a Dinamo Kijev középpályását, Valentin Belkevicset és a jelenleg Milan-játékos Vitalij Kutuzovot.

A belarusz válogatott a vb-selejtezők során Lengyelország és Ukrajna mögött az ötödik csoport harmadik helyén zárt, megelőzte többek között a walesi és a norvég együttest is. A 2004-es Európa-bajnoki selejtezőkön Hollandia, Csehország, Ausztria és Moldávia lesz Fehéroroszország vetélytársa.

A fehérorosz keret:
kapusok: Gennagyij Tumilovics (Rosztszelmas Rosztov, orosz).
védők: Andrej Osztrovszkij (Maccabi Haifa, izraeli), Vlagyimir Szunejko (Kirilja Szovjetov, orosz), Alekszandr Lukvics (Torpedo Moszva, orosz), Szergej Sztanyjuk (Stoke City, angol), Alekszandr Krapkovszkij (Dinamo Minszk)
középpályások: Szergej Gurenko (Parma, olasz), Vlagyimir Koritko (Rosztszelmas Rosztov, orosz), Alekszandr Gleb (Stuttgart, német), Alekszandr Kulcsij (Sinnyik Jaroszlavl, orosz), Alekszandr Hackevics (Dinamo Kijev, ukrán), Valentin Belkevics (Dinamo Kijev, ukrán), Makszim Romascsenko (Gaziantepspor, török), Vitalij Vologyenkov (Dinamo Minszk)
csatárok: Roman Vasziljuk (Szpartak Moszkva, orosz), Vitalij Kutuzov (AC Milan, olasz), Petr Kacsuro (Dinamo Minszk)

Pincési László

Ajánlat: