Vágólapra másolva!
A spanyol csapatok a hét folyamán megrendítő erejű pofont kaptak a nemzetközi színtéren, hiszen a Bajnokok Ligájában a hispánok mindhárom képviselője vereséget szenvedett. A csorba kiköszörülésére ugyan van lehetőség, hiszen a visszavágók még hátravannak, de előbb még a Primera Divisiónban kell bizonyítani. A Real Madrid az ugyancsak fővárosi Rayo Vallecano, a Deportivo a Mallorca, a Barcelona pedig az Athletic Bilbao ellen lép pályára szombaton, és hibázásra nincsen lehetőség.

Különösen igaz ez a királyi gárdára, amely ugyan az első helyen áll a bajnokságban, de csak gólaránnyal vezet a Valencia előtt, márpedig a nagy rivális vasárnap a kiesés ellen küzdő Real Sociedadot fogadja vasárnap, és a Real eredményének tudatában léphet majd pályára. Ez a fővárosiaknak csak akkor jó, ha begyűjtik a három pontot a Rayo Vallecano ellen, hiszen így a győzelmi kényszer áthárítják riválisukra.

A győzelem megszerzése azonban nem lesz egyszerű a királyi gárda számára, hiszen Luis Figo a hírek szerint még mindig nem épült fel teljesen, és maximum a cserepadon kaphat helyet a hét végén, ráadásul a remekül teljesítő középhátvéd, Francisco Pavón is hiányozni fog a csapatból sérülés miatt. Az ő helyét Aitor Karanka foglalhatja el, de az sem elképzelhetetlen, hogy Vicente del Bosque mester Iván Helguerát vezényli vissza a védelembe. Az mindenesetre biztos, hogy a Real sokkal támadóbb felfogásban játszik majd, mint Münchenben, hiszen ezúttal Raúl mellett Morientes is helyet kap a csatársorban, a Bayern ellen szerepel kezdő tizenegyből tehát éppen a gólszerző Geremi marad majd ki.

A Barcelona sincsen abban a helyzetben, hogy hibázzon, hiszen a katalánok még mindig csak a hatodik helyen állnak, márpedig ahhoz, hogy bejussanak a Bajnokok Ligájába, minimum a negyedik pozícióban kell végezniük. És ha mindez nem lenne elég, a Barcának éppen az Athletic Bilbao ellen kell pályára lépnie, ráadásul idegenben. A baszkok a legutóbbi két mérkőzésükön katasztrofálisan szerepeltek, összesen 11 gólt kaptak, ráadásul ebben a szezonban a hazai mérlegük meglehetősen gyenge, de a focisták jól tudják: egy Barcelona elleni győzelem után a szurkolók mindent megbocsátanának nekik. A találkozó így minden bizonnyal hatalmas küzdelmet hoz majd, és úgy tűnik, hogy a Barca megint nem fogja túlzásba vinni a támadásokat: ugyan Patrick Kluivert eltiltás miatt nem léphet pályára, Javier Saviola továbbra is a kispadon marad, és a gólszerzés így Marc Overmars, illetve a kezdő tizenegybe visszakerülő Rivaldo feladata lesz majd.

A harmadik BL-résztvevő, a Deportivo edzője, Javier Irureta eddig a fontos Bajnokok Ligája-meccsek előtt rendre pihentette legnagyobb sztárjait a bajnokságban, de erre most már nincsen szükség: a Manchester elleni hazai vereséget követen a továbbjutásra ugyanis vajmi kevés esélye maradt a gárdának.

A Primera Divisiónban viszont mindenképpen meg kell szerezni az első négy hely valamelyikét, sőt, a galíciaiak még az aranyéremről sem tettek le, noha a listavezetőkkel szemben négypontos a hátrányuk. A Mallorca ellen tehát csak a győzelem elfogadható a Depor számára, és ennek megfelelően a lehető legjobb összeállításban (Sergióval, Frannal, Valerónnal, Diego Tristánnal) lép pályára az együttes.

Ajánlat:

A Primera División állása és mesterlövészei

Korábban:

Madridban a szurkolók megdobálták a bírót

Fórum:

Primera Division: a legerősebb bajnokság?