Vágólapra másolva!
Az elmúlt hét a nemzetközi kupasorozatok jegyében telt el, ám a BL-ben és az UEFA-kupában is csak kevés kiemelkedő teljesítménynek lehettünk szemtanúi. A világválogatott magját így a hét végi bajnoki mérkőzéseken remeklő futballisták adják, de az kétségtelen tény, hogy a hét egyik legnagyobb sztárja az AC Milan ellen mesterhármast szerzett brazil Márcio Amoroso volt.
Edwin Zoetebier (holland, Feyenoord): a rotterdami egyesület némi meglepetésre jutott el az elődöntőig az UEFA-kupában, de ha már ott volt, akkor mindenképpen be akart kerülni a fináléba, hiszen azt számára hazai pályán, a De Kuip-stadionban rendezik. Az első mérkőzés alapján erre meg is van az esélye a csapatnak, és az Internazionale elleni idegenbeli győzelemből a kapus, Zoetebier jelentős szerepet vállalt, hiszen bravúros védésekkel őrizte meg kapuját a góltól.
Ugo Ehiogu (angol, Middlesbrough FC): a Boro remek hetet zárt, hiszen mind a két találkozóját megnyerte, és ezzel egészen a kilencedik helyig nyomult előre a tabellán. A csapatból különösen a védő, Ehiogu játszott remekül, aki a mellett, hogy védőmunkáját kiválóan látta el, az Aston Villa ellen győztes gólt szerzett. Ha ilyen formában folytatja, akkor akár az angolok világbajnoki keretébe is bekerülhet. Néstor Sensini (argentin, AC Parma): a pármai együttes ebben a szezonban pocsékul szerepel, de úgy tűnik, hogy a kieséstől azért megmenekül, hiszen a hét végén az Udinese elleni győzelemmel viszonylagos biztonságba került. A találkozó egyik legjobbja a hazaiak veterán középhátvédje, Néstor Sensini volt, aki tagja az argentin válogatott keretnek is, és a nyáron akár negyedik világbajnokságán léphet pályára. Sami Hyypiä (finn, Liverpool FC): a múlt héten ismét bebizonyosodott, hogy a finn futballista nélkül a Liverpool kevésbé lehet sikeres. A védő a Bayer Leverkusen elleni Bajnokok Ligája találkozón megint kiválóan látta el védőfeladatát (igaz, a németek túlságosan nem is tették próbára), és arra is volt ideje, hogy előremenjen, és megszerezze a győztes gólt csapata számára. Gael Givet (francia, AS Monaco): a fiatal gall balhátvédről a szezon előtt még hazájában is csak keveset hallottak, de a Monaco új edzőjének, Didier Deschamps-nak megtetszett a játéka, és beépítette a kezdő tizenegybe. Givet teljesítménye az egyik fénypont volt az AS Monaco egyénként meglehetősen sötét szezonjában, és Gael a hét végén az FC Metz elleni bajnokin megszerezte első élvonalbeli találatát, amit azonnal megfejelt még eggyel.
Aimo Diana (olasz, AC Parma): a parmai gárda számára az Udinese elleni bajnokin létfontosságú volt a győzelem, hiszen az udinei együttes a csapat közvetlen vetélytársának számít. A három pontot végül sikerült is megszerezni, és ehhez nagyon kellett a jobb oldali középpályás, Diana gólja. A játékos a szezont még a Bresciában kezdte, de a Parma idény közben leigazolta, és az eredetileg hátvédként számításba vett futballista most egy sorral előrébb bizonyította tehetségét. Rubén Baraja (spanyol, Valencia CF): a Valencia együttese nem akar leszakadni a Real Madridtől a spanyol bajnokság élén, és a hét végén meglepően nagy gólarányú győzelmet aratott a Real Sociedad ellen. A találkozó egyik legjobbja a hazaiak középpályása, Rubén Baraja volt, aki együttese első gólját szerezte, és végig kiváló teljesítményt nyújtott, ami különösen akkor értékelendő, ha tudjuk, hogy a futballista a szezon elején sokat kihagyott sérülése miatt. Matuzalem (brazil, Piacenza): a piacenzai együttes a korábbi években híres volt arról, hogy csak olasz futballistákat alkalmazott, ám az idény elején a brazil Matuzalem leigazolásával ez a hagyomány megszakadt. A középpályás azonban jó vételnek bizonyult, hiszen az egész bajnokság során jó teljesítményt nyújtott, a hét végén pedig a Fiorentina ellen megszerezte második gólját az idény folyamán. Jörg Heinrich (német, Borussia Dortmund): a dortmundi gárda a múlt héten két fronton is helytállt, az UEFA-kupában magabiztos győzelmet aratott az AC Milan ellen, majd a Bundesligában az 1860 München ellen is begyűjtötte a három pontot. A gárda bal oldali középpályása, Jörg Heinrich mindkét meccsen betalált, és főleg a müncheniek elleni gólja volt nagyon fontos, hiszen ez három pontot ért.
Márcio Amoroso (brazil, Borussia Dortmund): a csatár a nyáron rekordösszegért érkezett a dortmundiakhoz, és a szezon elején ontotta a gólokat, de ezt követően kisebb hullámvölgybe került, és a trénerrel, Matthias Sammerrel is több konfliktusa akadt. A Milan ellen azonban megmutatta, hogy szükség esetén lehet rá számítani: pazarul futballozott a milánóiak ellen, és mesterhármasával szinte egymaga eldöntötte a továbbjutás sorsát. Fredi Bobic (német, Bolton Wanderers): a csatár az idény elején akár még Amorosóval is játszhatott volna együtt a Dortmundban, de csak elvétve került be a csapatba, így a Borussia inkább kölcsönadta őt a Bolton Wanderersnek. Bobicnak eleinte itt sem ment a játék, de a hét végén az Ipswichnek rúgott mesterhármasával valószínűleg megmentette a kieséstől csapatát.

(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)