Vágólapra másolva!
A Juventust az elmúlt hetekben több futballistával is kapcsolatba hozták, de úgy tűnik, hogy a perugiai Zé Mariát valóban meg akarja szerezni a torinói egyesület. A hírek szerint ugyanis a brazil játékos már alá is írt a Juvéhoz, és a Zebrák négymillió fontot fizetnek érte a Perugiának, plusz még odaadják Marcelo Zalayetát is.

A José Marcelo Ferreira névre hallgató futballista Oeiras városában látta meg a napvilágot 1973. július 25-én, és első klubja a Portuguesa volt, amelynek színeiben már 18 esztendősen bemutatkozott az első csapatban.

Akkoriban azonban még kevés játéklehetőséget kapott, így kölcsönadták a Sergipe együttesének, amellyel 1993-ban állami bajnokságot nyert. A következő esztendőt már a Ponte Preta csapatában töltötte, és itt olyan jó teljesítményt nyújtott, hogy a Portuguesa visszahívta őt.

Megint nem maradt azonban sokáig, mert 1995-ben a Flamengo leigazolta. A riói klubban is remekül focizott, olyannyira, hogy meghívót kapott a válogatottba, amelyben az 1996-os Gold Cupon mutatkozott be. Jelen volt az 1996-os olimpián is, a magyarok ellen is pályára lépett, és az ötkarikás játékok után az olasz AC Parma igazolta le.

Első szezonjában alapember volt a pármai csapatban, és egy gólt szerzett, de a következő idényben már többnyire csak csereként vették számításba. Mindennek hatására kikerült a válogatottból, így az 1998-as világbajnokságot kihagyta.

A vébé után kölcsönadták őt a Perugiának, de itt sem tudta beverekedni magát a kezdő tizenegybe, így hazatért Brazíliába, ahol a Palmeirasban, a Vasco da Gamában és a Cruzeiróban is szerepelt. A Perugia 2000 nyarán hívta vissza, és ekkor már gyorsan sikerült beilleszkednie, és meghatározó játékosa lett a csapatnak. Ennek köszönhetően visszakerült a válogatottba is, ahol a tavalyi Konföderációs-kupán szerepelt.

Télen kis híján a Lazióba szerződött, de úgy tűnik, hogy a nyártól a Juventus futballistája lesz. Jobbhátvédként és jobb oldali középpályásként is bevethető, rendkívül labdabiztos futballista.

Korábban:

A nap játékosa: Daniele Berretta (Atalanta)