Vágólapra másolva!
Debrecenben helyzet van: tíz fordulóval a labdarúgó NB I zárása előtt csak a gólkülönbség különbözteti meg a kiesőtől a DVSC-t. Miközben a szurkolók edzőváltásról fecsegnek, szerdán a Kispest érkezik a csapathoz, s a vezetőedző, Dajka László győzelemről és csapatépítésről beszél.

Aggódnak a debreceni szurkolók, féltik a DVSC-t a kieséstől. Így aztán nem csoda, hogy mindenki tud valamit, mindenki vár valamit. "Két vereség után a legtöbb csapatnál edzőcseréről beszélnek" - reagált a debreceni váltásról szóló pletykákra Dajka László. És a DVSC focistáinak vezetőedzője azonnal hozzátette, hogy szerdán meg kell verni a Kispestet, s beszélni mindenről csak utána lehet.

Tény, hogy nyilatkozatokkal még egyetlen csapat sem menekült meg a kieséstől, de azért beszélni sok mindenről lehet. Például arról, hogy az edző furcsa helyzetbe került. A DVSC tavaly nyáron úgy maradt az első osztályban, hogy a másodosztályú bajnok, éppen a Dajka László vezette BKV Előre nem vállalta az NB I-et. Most pedig az a Kispest érkezik Debrecenben, amelyben Dajka nemzetközileg is jegyzett játékos lett. Közben a szurkolók egy része a fejét követeli.

"A múlt egyáltalán nem foglalkoztat" - mondta erre az edző ", így már az sem érdekel, hogy itthon legutóbb 6-1-re kikaptunk a Zetétől, vagy hogy előtte nagy meccsen vertük 4-3-ra az MTK-t. Azért már megkaptuk a három pontot, most a Honvédtól kell elvennünk."

A közönség türelmetlenségéről meg úgy vélekedik Dajka, hogy teljesen megérti, és éppen ezért kéri a nézőket, hogy legyenek megértőbbek. "Nagyon sokan mondják, több van a csapatban, én meg azt mondom erre, ha valóban több van, akkor én azt ki fogom hozni belőle. Lehet, hogy kicsit kések, de kihozom" - magyarázta a szakember, majd megint sorra vette az utóbbi időszak meccseit.

Azt mondta, az utolsó, Szombathelyen elszenvedett vereségen azért nem szabad görcsölni, mert hihetetlen balszerencsével veszítettek. A ZTE ellen egy számukra remekül indult találkozón pedig nem a csapatjáték bukott, hanem a döntő pillanatokban becsúszó egyéni hibák okozták a DVSC vesztét. Egy-egy hiba meg tönkreteheti hetek, hónapok munkáját. De ez már ilyen játék, itt hetente lehet javítani vagy rontani. És éppen a kínos Zalaegerszeg-meccs előtt volt a megérdemelt dunaújvárosi pontszerzés és a már említett MTK-mérkőzés, s mindkét találkozó jelezte, hogy van valami a csapatban. "Persze, nem annyi, mint sokan hiszik" - folytatta Dajka ", aligha nyerünk bajnokságot, de a középmezőnyben helyünk lehet. Mégpedig tudatos csapatépítéssel."

Meglehet, Dajka valóban megmutatja - eddig már megtette több klubnál is -, és csapatot csinál. A kérdés csupán az, hogy meddig tart Debrecenben a türelem.

Kiss László

Ajánlat:

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei

Korábban:

Fórum:

Ki nyeri a Borsodi Ligát?