Vágólapra másolva!
Luiz Felipe Scolari, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem hívta be Romariót a jövő szerdai, Portugália elleni idegenbeli barátságos mérkőzésre készülő keretébe. A szakember annak ellenére nem szavazott bizalmat a 36 éves csatárnak, hogy a játékos múlt heti sajtótájékoztatóján könnyeivel küszködve közölte: leghőbb vágya, hogy ott lehessen a május 31-én kezdődő, koreai-japán közös rendezésű világbajnokságon.

"Nemcsak Romario álmodik a vb-részvételről. Mások is szeretnének bekerülni a csapatba, és mégsem kaptak meghívót. Ezzel együtt megértem, hogy el van keseredve" - kommentálta tömören a támadó vallomását Scolari.

Brazil sajtóértesülések is alátámasztják korábbi információnkat, miszerint Ronaldo, az Internazionale labdarúgója a világbajnokság után hazájában folytatja pályafutását. A CBN rádió úgy tudja, hogy Alexandre Martins, a klasszis menedzsere Milánóban tárgyal a játékos átigazolásáról. A brazil lapok azt állították, hogy a csatár azért akar megválni az Internazionalétól, mert Hector Cúper edző nem hagyja kibontakozni: felépülése óta mindössze 45 percet töltött a pályán.

A Globo televízió azt állította, hogy a támadó a vb után a Flamengóhoz vagy a Vasco da Gamához szerződik. A Palmeiras is érdeklődik iránta: "Ha sikerülne idecsalogatni, az mindennél többet jelentene számunkra" - mondta Sebastio Lapolla klubelnök. Ronaldo több alkalommal is kijelentette, hogy hazatérése esetén legszívesebben a Flamengóban, azaz a legnépszerűbb brazil futballcsapatban folytatná pályafutását.

A brazil keret:
kapusok: Ceni (Sao Paulo), Marcos (Palmeiras)
védők: Cafú (AS Roma), Roberto Carlos (Real Madrid), Edmilson (Lyon), Roque Junior (Milan), Lucio (Leverkusen), Junior (Parma), Paulo Cesar (Fluminense), Polga (Gremio)
középpályások: Emerson (AS Roma), Rivaldo (Barcelona), Djalminha (Deportivo), Silva (Atletico Mineiro), Kleberson (Atletico Paranaense), Paulista (Flamengo)
csatárok: Ronaldo (Internazionale), Ronaldinho (PSG), Denilson (Betis), Edilson (Cruzeiro), Euller (Vasco da Gama), Luizao (Gremio)

Korábban: