Vágólapra másolva!

A Real Madrid semmit sem bízott a véletlenre: a bekkelő Bayern nem gondolhatta komolyan, hogy a Bernabeu-stadionban kapott gól nélkül megússza, hatvannyolc percig sikerült ez a bravúr Kahnéknak. Ekkor azonban jött Helguera, s így már (idegenben lőtt gólokkal) a Real volt a továbbjutó. Ám hogy "ne érje szó a ház elejét", a spanyol csapat, közelebbről a csereként harcba szálló Guti a vége előtt öt perccel növelte a hazaiak előnyét. Az elődöntőben hatalmas spanyol (illetve spanyol-katalán) rangadóra került sor: a királyi gárda a kedden a Panathinaikoszt búcsúztató Barcelonával meccselhet.

A Manchester United jóval könnyebb helyzetben volt a Realtól, ugyanis az "odavágón" kisebb meglepetésre könnyedén nyert 2-0-ra La Corunában a Deportivo ellen. A visszavágó azonban úgy tűnt, hogy még sem formalitás, ugyanis a 17. percben Beckham lábtörést szenvedett, s lehet, hogy még a vébéről is lemondhat. Ám társai nem estek pánikba, főleg a BL-ben már hét gólos Solksjaer volt elemében, az ő dupláján kívül még Giggs is betalált sőt, még Blanc is, ám hogy a végeredmény még sem 4-1-lett, az azért, mert a veterán francia védő a saját kapuját vette be. A másik la corunai találatot az utolsó percben a brazil fenegyerek, Djalminha szerezte. A Manchester az elődöntőben a Liverpoolt kiejtő, s Bundesliga-éllovas Leverkusennel játszik.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók:
Real Madrid - Bayern München 2-0 (0-0)
Madrid, 75 ezer néző
vezette: Braschi (olasz)
Real Madrid: Cesar - Salgado, Hierro, Helguera, Roberto Carlos - Figo (Geremi, 89.), Makelele, Zidane, Solari - Raúl, Morientes (Guti, 80.)
Bayern München: Kahn - Kuffour (Pizarro, 74.), Linke, R. Kovac, Lizarazu - Hargreaves, Effenberg, Jeremies, Salihamidzic - Elber, Santa Cruz
gól: Helguera (69.), Guti (85.)
piros lap: Salihamidzic (93., Bayern München)

Manchester United - Deportivo La Coruna 3-2 (1-1)
Manchester, 80 ezer néző
vezette: Merk (német)
Manchester United: Barthez - G. Neville, Johnsen (Brown 37.), Blanc, Silverstre - Beckham (Solskjaer, 21.), Butt, Verón, Giggs, Fortune - Van Nistelrooy
Deportivo: Molina - Romero, Naybet, Hector, Scaloni - Djalminha, Fran, Valerón, Sanchez (Mackaay 47.) Duscher - Tristán
gól: Solskjaer (23., 56.), Giggs (69.), illetve Blanc (45., öngól), Djalminha (90.)
piros lap: Scaloni (60.), Duscher (70.)
továbbjutott: a Manchester United, 5-2-es összesítéssel.

Az elődöntő párosítása:
Barcelona - Real Madrid
Manchester United - Bayer Leverkusen

Az első mérkőzéseket április 23-án és 24-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik.

A góllövőlista élcsoportja:
9 - Van Nistelrooy (ManchesterUnited)
8 - Trezeguet (Juventus)
7 - Henry (Arsenal), Solskjaer (Manchester United)
6 - Elber (Bayern München), Konsztantinu (Panathinaikosz), Kluivert (Barcelona), Tristán (Deportivo)
5 - Beckham (Manchester United), Ballack (Leverkusen), Luis Enrique (Barcelona)

Ajánlat: