Vágólapra másolva!
Az elmúlt hetekben a spanyol bajnokságban rendre a Real Madrid lépett pályára szombaton, és az aranyéremért vele küzdő Valencia csak vasárnap, ám ezúttal fordul a kocka, hiszen a Primera División egyetlen szombati találkozóján a Mallorca vendége lesz, míg a királyi gárda egy nappal később játszik az Osasunával. Aimarék egy esetleges győzelemmel tehát tovább növelhetik a nyomást a Realon, ha viszont nem gyűjtik be a három pontot, akkor a fővárosiak elhúzhatnak.

A Valencia a legutóbbi fordulóban talán az egész szezon legjobb teljesítményét nyújtotta, amikor 4-0-ra legyőzte a Real Sociedadot, nem csoda tehát, hogy Rafa Benítez mester várhatólag nem változtat a kezdő tizenegyen, és ugyanazt a csapatot küldi a pályára, mint egy héttel korábban.

Igaz, túlságosan sok variációs lehetősége nincsen, különösen a védelem foghíjas, hiszen a két argentin középhátvéd, Ayala és Pellegrino is sérült. Az őket helyettesítő Marchena és Djukic eddig tökéletesen ellátta feladatát, hiszen a legutóbbi két meccsen a Valencia egyetlen gólt sem kapott, de ha valamelyikük kidőlne a sorból, akkor az nagy gondot jelentene a trénernek.

Ami a csatársort illeti, itt megint Angulo és Aimar kap lehetőséget, annak ellenére, hogy egyikük sem az a vérbeli csatár, korábban rendszeresen a középpályán szerepeltek. Rafa Benítez azonban még a támadóktól és számon kéri a védőmunkát, és a két játékos ennek a követelménynek tökéletesen megfelel. A Mallorca számára is nagyon fontos a találkozó, hiszen a csapat az "életéért", azaz a bennmaradásért küzd, ami ahhoz képest, hogy a szezon elején a Bajnokok Ligájában szerepelt, nem lehet valami felemelő érzés. A csapat trénere, Sergio Kresic tart is a Valenciától, és így várhatóan öt védővel küldi majd pályára csapatát, akárcsak egy héttel korábban a Deportivo ellen. Akkor ez nem nagyon jött be, hiszen a Mallorca öt gólt kapott, és így a tréner némi személycserét is végrehajtott: Olaizola helyét Campano, Marcos helyét pedig Nino foglalta el.

Ami a Real Madridot illeti, a királyi gárdánál a fő beszédtémát még mindig a Bajnokok Ligája jelenti, igaz, már nem a Bayern elleni negyeddöntő, hanem a Barcelona elleni leendő elődöntő. Vicente del Bosque mester ennek persze nem nagyon örül, hiszen ő azt szeretné, ha focistái a következő, Osasuna elleni bajnokira koncentrálnának, és a futballisták között is van olyan, aki a fokozott összpontosításra figyelmeztetett. Míchel Salgado például kijelentette: nem örül a BL körüli felhajtásnak, hiszen ez könnyen a bajnoki címébe kerülhet a csapatnak, lévén a Primera Divisiónban most már egyetlen vereség is sorsdöntő lehet. A pamplonai találkozó előtt a tréner számára a legnagyobb problémát azt jelenti, hogy kivel pótolja az eltiltás miatt hiányzó balhátvédet, Roberto Carlost. A szezon korábbi részében a saját nevelésű, a tartalékok közül az idén felhívott Raúl Bravo szerepelt ezen a poszton, de könnyen előfordulhat, hogy a mester Santiago Solarit vonja vissza ebbe a szerepkörbe, és ebben az esetben a brazil Sávio játszhat a középpályán.

Ajánlat: