Vágólapra másolva!
A gyorsan kétgólos előnyt szerző soproniak lelkes játékuknak köszönhetően megérdemelten nyertek a második félidőben többet támadó zalaegerszegiekkel szemben.

Borsodi Liga, 30. forduló:
Sopron - Zalaegerszeg 2-0 (2-0)
Sopron, 3500 néző
vezette: Kassai
Sopron: Farkas - Vincze, Csiszár, Prazenica, Tóth I. - Perger, Pintér, Somogyi, Nagy T. (Fehér, a szünetben) - Sira (Bausz, 61.), Tóth M. (Horváth R., 74.)
Zalaegerszeg: Turi - Král, Urbán, Csóka, Szamosi (Róth, 53.) - Babati (Sabo, 30.), Ljubojevic, Balog, Egressy (Bonchis, 62.) - Kenesei, Waltner
gól: Sira (12.), Tóth M. (19.)
sárga lap: Fehér (55.), Sira (56.), illetve Balog (52.), Ljubojevic (65.)

A bajnoki tabellán a 2. helyen álló ZTE-nek valósággal nekieső Sopron nem egész húsz perc alatt kétgólos előnyre tett szert. Ezt követően fokozatosan vette át a játék irányítását a ZTE, amely a második félidő jelentős részében nyomasztó fölényben futballozott. A Matáv azonban hősiesen védekezve tartotta előnyét, és ehhez Farkas kapus néhány nagy bravúrja is kellett.

A hajrában a kinyíló egerszegi védelem mellett előbb az előretörő Vincze majd Somogyi is egyedül vezethette a labdát Turira, ám mindketten "naggyá tették" a vendégek kapusát.

12. perc: Somogyi végzett el szabadrúgást a balösszekötő helyéről, a kapu előterébe ívelt labdájára Sira robbant be és 6 méterről a hálóba fejelt (1-0).

19. perc: Perger szerzett labdát a jobb oldalon, majd középre adott és Tóth Mihály 8 méterről, ballal a bal alsó sarokba helyezett (2-0).

69. perc: Kenesei végzett el 30 méterről szabadrúgást, a labda a felső lécről vágódott vissza a mezőnybe.

Simon Tibor: "A szezon legjobb játékát nyújtva sikerült legyőzni a végig nagyon gólveszélyesen futballozó ZTE-t. Motiváltabban kezdtünk, a vendégek játékosainak jobb egyéni képességeit pedig akarati tényezőkkel tudtuk ellensúlyozni."

Bozsik Péter: "Ambíciózusabban kezdett a Sopron, és mire magunkhoz tértünk, Somogyi remek helyzetfelismerése és egy súlyos egyéni hiba után már nagy hátrányban voltunk. Becsülettel küzdöttünk, voltak lehetőségeink, de ez a Sopron jobb és szervezettebb csapat annál, semhogy két gól előnyt lehessen adni neki."