Vágólapra másolva!
Három fordulóval a német labdarúgó-bajnokság vége előtt már biztosította első osztályú tagságát az Energie Cottbus együttese. A legtöbb magyart foglalkoztató csapat újabb erősítéseken töri a fejét, a hírek szerint újabb három magyar labdarúgót, Gera Zoltánt, Waltner Róbertet és Lőw Zsoltot szemelt ki a vezetés.

Érdekes hírről számolt be a Yahoo német nyelvű kiadása. A hírújság információi szerint az utóbbi hetekben többször is megfordult hazánkban Petrik Sander, a német Bundesligában szereplő Energie Cottbus labdarúgócsapatának másodedzője. Miután az egykori keletnémet csapat a hét végi, Stuttgart elleni döntetlennel biztosította helyét a legjobbak között, a klubvezetés már az erősítéseken töri a fejét. Ugyan Vincze Ottóval nem hosszabbít szerződést a klub, Sebők Vilmos, Mátyus János és Vasile Miriuta akár három honfitársat is kaphat.

Sander nem titkolta, nagyon megtetszett neki Gera Zoltán játéka. "Gyors, mozgékony csatár" - jellemezte a 42 éves szakember a Ferencváros csatárát, akit a Haladás elleni 5-0-s győzelemkor vett szemügyre. Másik két játékos neve is bekerült a jegyzetfüzetébe, Waltner Róbert, a ZTE csatára, és Lőw Zsolt, az Újpest bal oldali középpályása - mindkettőre Détári Lajos, az Eintracht Frankfurt egykori játékosa, a Kispest-Honvéd jelenlegi mestere hívta fel a figyelmet.

A Cottbus egyébként meghosszabbította szerződését két középpályásnak, ennek értelmében Ronny Thielemann további két, Bruno Akrapovic pedig egy esztendeig a csapat alkalmazásában marad. Klaus Stabach menedzser elmondta, Sebők Vilmos még nem írta alá az egyéves hosszabbításra vonatkozó szerződését, de szezon végéig még megteheti ezt.

Pincési László

Ajánlat: