Vágólapra másolva!
A Vörösök csapatkapitánya ebben a szezonban csak négy találkozón lépett pályára, és az idény végén távozik a klubtól. A középpályás két szezonnal ezelőtt még alapember volt a gárdában, egy súlyos térdsérülés miatt egy teljes idényt ki kellett hagynia, és nem tudta visszaverekedni magát a Liverpool kezdő csapatába. Nyártól a Tottenhamben mutathatja meg, hogy még mindig kiváló futballista.

Jamie Barton-on-Seaben született 1973. június 25-én, mégpedig sportos családban, hiszen édesapja Harry Redknapp a West Ham United focistája volt, és KEK-döntőt is játszhatott, majd pedig edzőnek állt. Az idősebbik Redknapp a Bornemouth mestere volt, és Jamie is itt kezdte pályafutását, már tizenhét esztendősen bemutatkozott a felnőttek között a második vonalban négy meccs erejéig.

A következő szezonban egy osztállyal lejjebb már kilenc összecsapáson szerepelt, és ekkor már tagja volt a korosztályos válogatottnak. Több élvonalbeli csapat is hívta, de ő a Liverpool ajánlatát fogadta el, a Vörösök 350 ezer fontot fizettek érte.

Az élvonalban csak egy idénnyel később debütált, amikor már utánpótlás-válogatott volt, és az 1992-93-as szezontól kezdve alapembernek számított a Liverpoolban. 1995-ben a nagyválogatottban is bemutatkozhatott Kolumbia ellen, René Higuita az ő lövését hárította az elhíresült skorpió-mozdulattal. Szerepelt az 1996-os Európa-bajnokságon, de az 1998-as világbajnokságról már lemaradt. Ezt követően azonban kiválóan futballozott, és Gerard Houllier őt tette meg a Liverpool csapatkapitányának.

Az 1999-2000-es idény során térdszalag-szakadást szenvedett, ami miatt több mint egy évet ki kellett hagynia, és már nem tudta visszaverekedni magát a Vörösök első csapatába. Szerződése a nyáron jár le, és a Liverpool ingyen elengedi őt, a Tottenham pedig szívesen látja soraiban. A kilencvenes évek közepén az egyik legnépszerűbb angol futballista volt, a kor David Beckhamje: Redknapp felesége ugyanis szintén egy ismert popsztár, Louise.

Korábban: