Vágólapra másolva!
A szlovén válogatott az idei válogatott mérkőzések során nem remekelt, hiszen az előkészületi találkozókból egyet sem tudott megnyerni, ám ezúttal Tunézia ellen győztesen vonulhatott le a pályáról a gárda. A győztes találatot a középpályás Pavlin szerezte, aki pedig klubcsapatában, az FC Portóban ritkán jut játéklehetőséghez.

Pavlin a szlovén fővárosban született 1971. október 8-án, de pályafutását a Zivila Naklóban kezdte el. 1993 nyarán aztán egykori kedvenc csapatába, az Olimpija Ljubljanába igazolt, és pár hónappal később máris a válogatott tagja volt.

Három éven keresztül szerepelt Ljubljanában, és 1996 nyarán annak ellenére elfogadta a Dynamo Dresden ajánlatát, hogy a drezdai gárda pénzügyi nehézségei miatt csak a német harmadik vonalban szerepelhetett.

Egy év alatt olyan jó teljesítményt nyújtott, hogy a Freiburg megvette, de két szezon alatt csak huszonkilenc bajnokin szerepelt. Nyáron kölcsönadták a második vonalban szereplő Karlsruhénak, balszerencséjére azonban a KSC a Bundesliga 2-ből is kiesett.

Válogatottbeli teljesítményét azonban mindez nem zavarta, és az ukránok elleni visszavágón továbbjutást érő gólt szerzett. Ott volt a legutóbbi Európa-bajnokságon, amelyet követően az FC Porto vette meg, de ez a transzfer nem sikerült valami jól a számára, hiszen a Sárkányoknál csak csere volt, sőt, a Bajnokok Ligájába be sem nevezték.

A klubnál történt edzőcsere jól jött a számára, hiszen az ideén már többet szerepelt a csapatban. A válogatottból eközben is kihagyhatatlan maradt, hiszen ő az a játékos, aki hatalmas munkabírásával lehetővé teszi, hogy Zahovic kötetlenül játszhasson. Mindemellett arra is marad energiája, hogy felzárkózzon a támadásokhoz, amint azt Tunézia ellen is bizonyított.