Vágólapra másolva!
A múlt hét végén az olasz bajnokságban a Brescia kis híján hatalmas meglepetést okozott azzal, hogy idegenben vezetett az Internazionale ellen, és csak Ronaldo utolsó percekben szerzett két gólja fordította meg az állást. A vendégek legjobbja a spanyol középpályás, Josep Guardiola volt, aki teljesítményével ismét felkeltette az európai klubok érdeklődését.

Két évvel ezelőtt még elképzelhetetlennek számított, hogy Guardiola más csapatban lépjen pályára, mint az FC Barcelona, hiszen a Pep becenévre hallgató középpályás a katalánok élő szimbóluma volt.

Amikor azonban tavaly nyáron lejárt a szerződése, úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg, hanem külföldön folytatja pályafutását, mivel új kihívásra van szüksége. Bár ingyen igazolhatóvá vált, nem kapkodtak érte a sztárklubok, és Guardiola végül az olasz középcsapatba, a Bresciába igazolt, ahol nem is ment neki rosszul a játék, de az egyik doppingvizsgálat során szervezetében nandrolont mutattak ki, amiért féléves eltiltást kapott.

Csak egy hónappal ezelőtt tért vissza a pályára, de ott folytatta, ahol abbahagyta: remekül futballozott, és igazi vezéregyénisége volt a csapatnak. Mivel tavaly csak egyéves szerződést kötött a Bresciával, így a nyáron ismét szabadon igazolható lesz, és a hírek szerint van is érdeklődés iránta. Az angol Tottenham és Sunderland nevét emlegették vele kapcsolatban, ám a Spurs neve a liverpooli Jamie Redknapp megszerzésével kiesett a pakliból, lévén a Vörösök játékosa Guardiolához hasonlóan amolyan játékmesteri szerepkört tölt be.

A két angol egyesületen kívül azonban az Internazionale érdeklődése is komolynak tűnik, és ez minden bizonnyal csábítóbb lehet a katalán számára. A milánóiak elleni találkozót követően az Inter szaktanácsadója, az egykori világklasszis futballista, Luis Suárez a következőket nyilatkozta: "Guardiola ellenünk is bizonyította, hogy ismét kiváló formában van. Remekül beillene a csapatunkba, mert ő az a típusú játékos, akivel jelenleg nem rendelkezünk. Minden az edzőn, Héctor Cúperen múlik, mert ő dönti el, hogy milyen focistákkal szeretné megerősíteni a játékoskeretet".

Guardiola menedzsere, bizonyos José Maria Orobitg szerint bár még egyetlen klubtól sem érkezett konkrét megkeresés, nagy a valószínűsége annak, hogy védence Olaszországban marad. Ez jelentheti azt is, hogy nem távozik a Bresciától, de ha az együttes kiesik a Serie A-ból (amire van esély), akkor minden bizonnyal új csapatot keres magának.