Vágólapra másolva!
Jóváhagyta a Magyar Labdarúgó Liga fellebbviteli bizottsága az átigazolási bizottság korábbi döntését, s elrendelte hat büntetőpont levonását a Dunaferr csapatától. A klub késedelmesen fizetett egy játékos átigazolásáért, s most nem nyugszik bele a döntésbe, panaszával a liga elnökségéhez fordul.

A másodosztályú Marcali focicsapata jelentette fel a Dunaferrt, hogy nem fizette ki a télen tőlük átigazolt kapusért, Németh Viktorért a hárommillió forint plusz áfás vételárat. A dunaújvárosiak azzal érveltek, hogy a Marcali szerződést szegett Némethtel szemben, ezért nem jár neki pénz a játékosért. A liga átigazolási bizottságát nem győzte meg az érvelés, és a Dunaferrtől mérkőzésenként három büntetőpont levonását rendelte el, egészen addig, amíg a dunaújvárosiak nem rendezik tartozásukat. A Dunaferr fizetett, ugyanakkor jelezte, hogy fellebbez: visszaköveteli a pénzt és a levont hat pontot, Németh Viktor pedig szerződésszegésért feljelentette a Marcalit.

Pénteken délelőtt összeült a fellebbviteli bizottság, és újabb határozatával helybenhagyta az első fokú döntést. Kónya Sándor, a bizottság elnökhelyettese lapunknak elmondta: azért határoztak így, mert a Dunaferr bizonyíthatóan megsértette a fizetési határidőt. A tegnapi tárgyaláson a Marcali képviselője visszavonta ugyan a feljelentésüket, ám a fellebbviteli bizottság szabálykönyvében nincs olyan pont, amely arról rendelkezne, hogy két klub megegyezésével egy folyamatban lévő ügyet irattárba lehessen tenni.

Gróf András, a Dunaferr klubigazgatója úgy nyilatkozott, hogy felülvizsgálati kérelemmel fordulnak a liga elnökségéhez. Ha ez sem hoz eredményt, akkor az MLSZ elnökségéhez s legvégül a sportminisztériumhoz fordulnak. Az igazgató elmondta, hogy szerintük előre elhatározott döntés született, s hozzáfűzte: sok bizottsági tárgyaláson vett már részt, de ennyire ellenséges hangulattal még nem találkozott.

Burkovits Ferenc

Ajánlat:

Korábban:

Fórum:

Ki nyeri a Borsodi Ligát?