Vágólapra másolva!
Ellentétes félidőket láthattak a nézők. Az első játékrészben egyértelműen a ZTE uralta a játékot, fordulás után viszont feljavult a fehérvári csapat. Jobb helyzetkihasználásuknak köszönhetően a hazaiak megérdemelten nyertek.

Borsodi Liga, 31. forduló:
Zalaegerszeg - Videoton 3-1 (2-0)
Zalaegerszeg, 6500 néző
vezette: Juhos
ZTE: Turi - Král, Urbán, Csóka, Szamosi - Nagy L. (Babati, 83.), Molnár B., Balog (Sabo, 90.), Róth (Bonczis, 87.) - Kenesei, Waltner
Videoton: Végh - Timár, Pomper, Csató S., Bekő - Szalai, Monye (Kiskapusi, 46.), Tóth B., Dvéri - Gajic (Földes 48.), Hamar (Komódi 72.)
gól: Csóka (13.), Kenesei (19.), Waltner (86.), illetve Földes (49.)
sárga lap: Csóka (73.), illetve Monye (32.), Tóth B. (72.)

Erőteljesebben kezdtek a hazaiak, a Videoton szinte még az öltözőben volt, amikor Csóka megszerezte a vezetést a 2. helyen tanyázó zalaiaknak. A fehérváriak túl kényelmes passzolgattak, hátul nehézkesek voltak, a széleket nem játszották be, és magukra engedték Urbánékat.

Még húsz perc sem telt el a találkozóból, már 2-0 állt az eredményjelzőn, ugyanis Kenesei megduplázta a vendéglátók előnyét. Jó passzban voltak Balogék, ügyesen játszottak, sokat futottak, így mindig volt szabad ember a csapatukban. A ZTE lefocizta az első félidőben a Fehérvárt, hiszen Dvériéknek egyetlen valamire való helyzete sem akadt, de Róth, továbbá Szamosi ballábas löketeinél Végh már verve volt, a labda viszont mindkét esetben elkerülte a vendégkaput.

Fordulás után nagyot változott a játék képe. A nagyon akaró, de indiszponáltan futballozó vendégcsapatba csereként bejött Földes, aki első labdaérintéséből betalált Turi hálójába. Még nagyobb lett az iram, és a házigazdák mintha átengedték volna a terepet Pomperéknek, alig szabadultak ki a kapujuk elől. Egy idő után fáradni kezdtek a csapatok, az egerszegi kontrákban viszont ott volt a veszély, csakúgy, mint Csató bombájában és Komódi közeli perdítésében. Kenesei és a volt fehérvári Waltner azonban a vége előtt nem sokkal végérvényesen eldöntőtte a három pont sorsát.

13. perc: Kenesei baloldali szabadrúgását követően Csóka 4 méterről fejelt a bal alsó sarokba (1-0).

19. perc: Turi kirúgása után Róth remekül kezelte le a labdát, majd Keneseit szöktette, aki lefutotta védőjét, és 14 méterről a jobb alsó sarokba bombázott (2-0).

49. perc: az álmosan kezdő ZTE-védők mellett Földes vezette rá a labdát Turira, első lövése még kipattant a kapusról, másodszorra azonban közelről a bal sarokba lőtt (2-1).

86. perc: Waltner remek labdával ugratta ki Keneseit, aki lefutotta védőjét, majd önzetlenül visszapasszolt Waltner elé, aki 4 méterről az üres kapu közepébe gurított (3-1).

Bozsik Péter: "2-0 után a félidőben azt hittük, hogy nyertünk, és ez kis híján megbosszulta magát. A szünet után bután játszottunk."

Várhidi Péter: "2-1 után remekül játszottunk, voltak lehetőségeink az egyenlítésre is, de végül újabb gólt kaptunk. Gratulálok a Zalaegerszegnek."

Zsámár Roland

Ajánlat:

A Borsodi Liga állása, mesterlövészei, további eredmények

Korábban:

A Vasashoz látogat az FTC a Borsodi Ligában

Fórum:

Ki nyeri a Borsodi Ligát?