Társoldalunk:

Két bajnokin Farkas helyettesíti Simont

A kómában fekvő Simon Tibor helyett a következő két bajnokin Farkas József irányítja a soproni labdarúgócsapatot.

A rendkívüli helyzetre való tekintettel összeült a soproni futballklubot üzemeltető gazdasági társaság felügyelő bizottsága megtárgyalni a soproni "edzőkérdést". Mint Klement Tibor, a Sopron klubigazgatója elmondta, a döntés értelmében a héten, azaz a bajnoki alapszakasz hátralévő két mérkőzésén - a szerdai Újpest ellani hazai találkozón és a hét végi debreceni mérkőzésen - Farkas József, Simon Tibor segítője irányítja az együttest. A testület a két találkozót követően újra értékeli majd a helyzetet, és dönt arról, mi lesz a rájátszásban.

A csapat hétfői, Farkas által vezetett edzése előtt Klement tájékoztatta a labdarúgókat a kialakult helyzetről. Mint mondta, a döbbent játékosokkal történt megbeszélésen elsősorban arról volt szó, hogy a játékosok sportemberhez méltón ebben a nehéz helyzetben próbáljanak meg a körülményekhez képest maximálisan az előttük álló feladtokra koncentrálni. 

Simon Tibort vasárnap hajnalban szállították súlyos koponyasérülésekkel a Szent János Kórházba, miután bántalmazták a II. kerületi Lövőház utca egyik szórakozóhelyének közelében. A 37 éves trénert azóta kétszer megműtötték, de állapota továbbra is válságos.

Botár László

Korábban:

Fórum:

Simon életveszélyes állapotban