Társoldalunk:

A nap játékosa: Mario Stanic (Chelsea FC)

A londoni csapat az olasz Claudio Ranieri mester keze alatt aránylag jól szerepel az angol bajnokságban, ám nem minden futballista elégedett a szakvezetővel. A horvát Mario Stanic például az utóbbi időben kevés játéklehetőséget kapott, ráadásul nem egyszer előfordult, hogy nem a megszokott posztján kellett szerepelnie, így szívesen visszatérne egykori klubjához, az AC Parmához, amely tárt karokkal várja.

Stanic bosnyák származású, hiszen Szarajevóban született 1972. április 10-én, és a Zeljeznicarban kezdte pályafutását. Már 18 évesen bemutatkozott a jugoszláv élvonalban, és miután az 1991-92-es idényben tizenegy alkalommal volt eredményes, a jugoszláv válogatottba is meghívót kapott.

Két mérkőzésen húzta magára a plávik mezét. A háború kitörése után Croatia Zagrebbe szerződött, ahonnan egy szezon után Spanyolország felé vette az irányt. A Sporting Gijónban eltöltött egy idényt a portugál Benfica követte, ahol a változatosság kedvéért szintén egy szezont húzott le. A horvát nemzeti tizenegyben csak 1995 szeptemberében mutatkozott be.

Ekkor már a belga FC Bruges játékosa volt, ahol a korábbiakhoz képest hosszú időt, másfél szezont töltött el. Belgiumban nagyon ment neki a góllövés, az 1995-96-os bajnokságban húsz találatig jutott. 1997 januárjában az olasz AC Parmába igazolt, ahonnan csak 2000-ben távozott az angol Chelsea kedvéért. Londonban rögtön első mérkőzésén gólt szerzett, de ezt követően megsérült, és majdnem a teljes szezont ki kellett hagynia. Jelenleg csak csereembernek számít az angol klubban. Sokoldalú futballista, szükség esetén csatárként és középső középpályásként is bevethető, de elsősorban a középpálya jobb oldalán érzi jól magát.

Ajánlat:

A Premier League állása és mesterlövészei

Korábban:

A nap játékosa: Federico Cossato (Chievo)