Vágólapra másolva!
Az MTK és a Ferencváros után a német Eintracht Franfurtban is tulajdonrészt venne magának Várszegi Gábor, a Fotex Rt. elnök-vezérigazgatója. A németországi információ szerint az üzletember 1,8 milliárd forintért a klub részvényeinek tizenöt százalékát kapná.

A Kirch-csoport csődjét követően furcsa helyzet állt elő a német labdarúgó-bajnokságban is. A Német Labdarúgó Szövetség (DFL) a médiamogul csődje kapcsán úgy döntött, a Bundesliga első és másodosztályú együttesei csak úgy indulhatnak jövőre a bajnokságban, ha bankgaranciával alá tudják támasztani a klub anyagi biztonságát. A "kék levélként" elhíresült határozat nagy vihart kavart országszerte, hiszen több klub még nem rendelkezik megfelelő, tőkeerős szponzorral a következő szezonra. Ezek közé tartozik többek között a Werder Bremen, a Köln, a 1860 München, a Nürnberg és a Rostock, míg a másodosztályban tíz csapatot fenyeget a kizárás réme.

Köztük található az Eintracht Frankfurt együttese is, amelyről a Yahoo német hírcsatorna külön is szót ejtett. A német forrás szerint az Eintracht Fussball AG 49,9 százalékát birtokló Octagon nevű cég eladná részvényeinek bizonyos részét, s az ebből befolyt pénz már kellő fedezet lenne a jövő évi bajnoki szerepléshez. A klub Kelet-Európából, pontosabban Magyarországról vár segítséget, amelynek hiánya azt is eredményezheti, hogy a csapat szeptembertől már az ötödosztályban találja magát - írja a lap.

A klub keddi vezetőségi értekezletén Volker Sparmann elnök kinyilvánította a grémium előtt, hogy újabb befektetők segítségével tizenöt százalékot átvenne a stratégiai partnertől. Megkerestük a helyi Frankfurter Rundschau című újságot, ahol érdeklődésünkre a lap egyik munkatársa elmondta, az Eintrachtot a Fotex, illetve annak tulajdonosa, Várszegi Gábor segítené ki. Jan Christian Müller szerint Várszegi a tizenöt százalékért cserébe 7,5 millió eurót, azaz 1,8 milliárd forintot fizetne. Kérdésünkre, hogy a korábban felmerült edzőkérdést illetően esetleg az üzletember javasolta-e volna Détári Lajost, határozott nem volt a felelet. Az újságíró elmondta, Sparmann elnök kijelentette, nem is tárgyalnak Détárival.

Pincési László

Ajánlat: