Vágólapra másolva!
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vezetői csütörtökön találkoztak a Ferencváros szurkolóival.

A vezetők többek között arról tájékoztatták a drukkereket, hogy a nyomozás a továbbiakban az Ügyészségi Nyomozó Hivatal hatáskörébe tartozik. A hivatal a BRFK életvédelmi osztályával együttműködve jelenleg is azon dolgozik, hogy felderítse Simon Tibor halálának a körülményeit - minderről Borbély Zoltán, a Fővárosi Főügyészség szóvivője számolt be csütörtök este.

A szóvivő hozzátette: az eddig fellelt tanúkkal igyekeznek felismertetni a brutális bántalmazás lehetséges elkövetőit, ám ez sokáig eltarthat, s az egész nyomozás hosszabb időt vehet igénybe. Azt is vizsgálják, hogy jogosan használta-e fegyverét az a rendőr, aki szerda este öt figyelmeztető lövéssel "fékezte meg" a feldühödött Ferencváros-szurkolókat.

A szurkolók és a BRFK vezetőinek a megbeszélésén a ferencvárosi szurkolók megfogalmazták azon kívánságukat, hogy ezúttal elvárják: a bűnösök valóban nyerjék el méltó büntetésüket. Csütörtökön a Simon Tiborra emlékező szurkolók, barátok és ismerősök folyamatosan virágokat és koszorúkat helyeztek el az Üllői-úti stadionnál, valamint a Café Allure mellé egyrész, hogy Simon Tibor halála előtt tisztelegjenek, másrészt " nehogy véletlenül elfelejtsék a rendőrök az ügyet", ugyanis a drukkerek nem szeretnék, "ha a nyomozás a feledés homályába veszne".

A Sopron vezetőedzője, az FTC volt válogatott játékosa kedden késő este halt bele súlyos sérüléseibe. A 37 éves sportembert vasárnap hajnalban brutálisan megverték egy II. kerületi szórakozóhelyen.

Korábban: