Vágólapra másolva!
A Chelsea együttes elsőként szerződtetett olasz játékost az angol klubok közül Gianfranco Zola személyében még 1995-ben, és a londoniak azóta is szívesen igazolnak talján focistákat. A klub itáliai trénere, Claudio Ranieri megint kinézett magának egy játékost a Serie A-ból, és a Milan középpályása, Massimo Ambrosini a nyáron Londonba szerződhet - cserébe viszont honfitársa, Samuel Dalla Bona az ellenkező irányba tehet meg az utat.

A Chelsea-nek jelenleg három olasz játékosa van, akik közül az egyik nem más, mint az egykori úttörő, Gianfranco Zola, aki már a karrierje vége felé jár, és többször is elmondta: annyira jól érzi magát Londonban, hogy pályafutása befejezése után szeretne a klubnál maradni, és a szakmai stábban dolgozni.

A kapus, Carlo Cudicini viszont alapembernek számít, a holland Ed de Goeyt szorította ki a csapatból, nem véletlenül: az idény során 15 mérkőzésen egyáltalán nem kapott gólt, és ráadásul három tizenegyest is hárított. Nem csoda, hogy elégedettek a teljesítményével, és a napokban új szerződést ajánlottak neki, amely újabb öt évre kötelezné el a portást a Chelsea-hez, és a hálóőr hajlik is arra, hogy meghosszabbítsa kontraktusát. Ő is sokat köszönhet az egyesületnek, hiszen mielőtt a Chelsea megvette volna, az olasz másodosztályú Castel di Sangróban szerepelt.

Samuel dalla Bona annak idején mégy csak 17 esztendős volt, amikor ifistaként a Chelsea-be szerződött, és az elmúlt szezonban sikerült betörnie az első csapatba, a jelenlegi pontvadászatban azonban többnyire csak a kispadon kapott helyet. Ennek ellenére van érdeklődés iránta külföldről, méghozzá nem is akármelyik egyesülettől: az AC Milantól.

A londoniak mestere, Claudio Ranieri ennek különösen örül, hiszen az ő kiszemeltje éppen a rossoneróknál futballozik. Massimo Ambrosiniről van szó, aki csak nemrégiben épült fel súlyos sérüléséből, de azóta kiválóan futballozik a milánói együttesben, és megvan az esélye arra, hogy bekerüljön a világbajnokságra utazó keretbe. A játékos ügynöke, Moreno Roggi szerint Ambrosini szívesen szerződne a Chelsea-be. "Az a lehetőség, hogy egy olyan patinás klubban szerepeljen, mint a Chelsea, lenyűgözi Massimót, és egyáltalán nem bánná, ha a Premier League-ben folytathatná pályafutását" - jelentette ki a menedzser. Úgy látszik, érik az Ambrosini-Dalla Bona csere.

Korábban: