Vágólapra másolva!
Nagyon alacsony színvonalú mérkőzésen a kevés helyzetéből egyet kihasználó Ferencváros szerencsés győzelmet aratott. A kezdő sípszó előtt az MTK játékosai Simon Tibor nevével ellátott kék-fehér mezt adtak emlékül a ferencvárosi együttesnek.

MTK - Ferencváros 0-1 (0-1)
Hidegkuti-stadion, 3000 néző
vezette: Kassai
MTK: Vlaszák - Horváth L., Smiljanic, Komlósi (Madar, a 46.), Elek - Buzsáky (Czvitkovics, 66.), Jezdimirovic (Juhász, 75.), Füzi Á. - Zavadszky, Ferenczi, Illés
Ferencváros: Szűcs - Balog, Dragóner, Gyepes - Kriston, Kapic (Vukmir, 82.), Lipcsei, Szkukalek - Pinte, Gera, Horváth P. (Fülöp, 57., Szili, 66.)
gól: Horváth P. (11.)
sárga lap: Smiljanic (21.), illetve Pinte (85.)

11. perc: Pinte futott el, majdnem az alapvonaltól középre passzolt és az érkező Horváth Péter hat méterről a léc alá lőtt (0-1).

14. perc: Zavadszky hozta helyzetbe Illést, de ő hét méterre a kaputól rosszul találta el a labdát.

58. perc: Gera húszméteres lövését védte Vlaszák.

87. perc: Szili jobbról, tizenöt méterről a jobb felső sarok mellé lőtt.

93. perc: Szili nagy helyzetben, tíz méterről a kivetődő Vlaszákot találta el.

Popovics Sándor, az MTK edzője: "Furcsa érzés volt ellenfélként találkozni Garami Józseffel, hiszen néhány hónapja még együtt dolgoztunk az MTK sikeréért. Az első húsz percben megdöbbentő hibákat követtek el játékosaim, s az ellenfél akkor került helyzetbe, amikor a védőinknél volt a labda. Ez megmagyarázhatatlan... Ekkor az FTC akár nagyobb arányú vezetésre is szert tehetett volna. Ezt követően kiegyenlítettebb lett a játék, azonban nem sikerült kiegyenlítenünk.Vasárnap délelőtt kilenc órára összehívom játékosaimat egy laza átmozgató edzésre, és megpróbálom felrázni őket a hátralévő öt fordulóra."

Garami József, a Ferencváros mestere: "Az első félidőben jól játszottunk, a játékosok betartották az öltözőben megbeszélt taktikát. A szünet után kissé kapkodó játékot produkáltunk, de végül is győztünk, aminek nagyon örülök. Arról pedig, hogy Fülöpöt miért cseréltem le kilenc perc játék után, csak azt tudom mondani, hogy rosszul cseréltem, Fülöp nem tudta úgy megtartanai a labdát, mint később a helyére érkező Szili. Tévedésemért a játékostól elnézést kértem, de nekem a csapat érdekeit kellett szem előtt tartanom."

Horváth Péter, a győztes gól szerzője: "Nem gondoltam volna, hogy ebben a bajnokságban gólt szerzek még Fradi-mezben, sőt abban sem nagyon, hogy pályára léphetek. Persze rendkívül boldog vagyok, hogy a gólommal nyertünk. Bízom a jó folytatásban, s abban, hogy legalább a második helyre odaérünk."

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei, további eredmények

Menetrend, eredmények

Bánki József