Vágólapra másolva!
A Fulham gárdájának sikerült megkapaszkodnia az angol élvonalban, de ezért nagy árat kellett fizetnie, hiszen a klub a szezont rekordösszegű, 24 milliós veszteséggel zárta, nagyrészt a fizetésemelések miatt. Úgy tűnik, hogy a nyáron az egyesület nem költhet túlságosan nagy összeget új focistákra, de az első szerzemény máris megvan a fiatal francia Murad Meghni személyében, akiért a klub kétmillió fontot fizetett ki.

Az algériai származású középpályás jelenleg az olasz Bologna futballistája, de még egyetlen élvonalbeli bajnokin sem lépett pályára, csak a tartalékok között szerepelt. Ez persze nem csoda, hiszen alig töltötte be a 18. életévét, de ennek ellenére már kiváló eredményekkel büszkélkedhet.

A francia szövetség utánpótlás-központjában, Clairfontaine-ben ismerte meg a sportág alapjait, és rendszeresen tagja volt a különböző korosztályos válogatottaknak. 2000-ben a 16 éven aluliak Európa-bajnokságán kétszer volt eredményes a végül aranyérmet szerző francia csapatban, majd a tavalyi U17-es világbajnokságon, ahol a gallok szintén az első helyen végeztek, egy gólt ért el.

Ekkor már a Bologna futballistája volt, de a korosztályos vébén nyújtott remek teljesítménye alapján (amelyet követően rögtön az új Zidane-nak keresztelték el) megnőtt iránta az érdeklődés külföldről. A Manchester United mestere, Alex Ferguson is szerette volna leigazolni, de a taljánok akkor még nem engedték el a tehetséges futballistát. Most viszont engedékenyebbnek bizonyultak, mivel pénzügyi problémákkal küszködnek, és a Fulham így meglehetősen jutányos áron, mindössze kétmillió fontért leigazolhatta a francia játékost, aki így a hatodik gall labdarúgó lehet az egyesületnél.

A londoniak egyébként nem csak őt szemelték ki maguknak a következő idényre, hanem egy másik fiatal középpályást, a spanyol Enrique de Lucast, akinek leigazolása mellett az is szól, hogy a futballista szerződése a nyáron lejár az Espanyolnál, vagyis egyetlen fontot sem kellene érte fizetni. A játékos az előző idényben kölcsönben szerepelt a Paris Saint-Germainnél, a mostani szezonban pedig a Primera Divisiónban játszott kiválóan, ám szívesen kipróbálná magát az angol pontvadászatban is.

Korábban: