Vágólapra másolva!
Már nem tizenöt, hanem majdnem harmincöt százalékos tulajdonrészről tárgyal a Fotex Rt. és a német Eintracht Frankfurt labdarúgócsapata. A klub hivatalos honlapján megjelent információ szerint a Várszegi Gábor vezette befektetőcsoport kész átvenni az eddigi stratégiai partner teljes áruba bocsátott pakettjét.

Továbblépett kezdeti stádiumán a Fotex-Frankfurt-ügy. A német labdarúgó-bajnokság másodosztályában szereplő Eintracht Frankfurt labdarúgócsapata és a Fotex Rt közötti tárgyalások első fázisában még arról lehetett tudni, hogy a klub többségi részvényese, az Octagon nevű cég tizenöt százaléknyi részesedéstől válna meg, ezért 7,5 millió eurót, azaz 1,8 milliárd forintot fizetne a Fotex.

A klub hivatalos honlapján pénteken érdekes írás jelent meg "A Fotex átvenné a teljes Octagon-részt" címmel. Az írás szerint a klub menedzsmentje, Volker Sparmann elnökkel és Thomas Pröckl pénzügyi vezetővel együtt továbbra is tárgyal a Fotexszel, de a tárgyalások egyelőre nem haladnak olyan gyorsan, hogy bármikor megszülethetne a megoldás. Főleg annak ismeretében, hogy a hírek, és a lap információja szerint Várszegi Gábor, a Fotex Rt. elnök-vezérigazgatója immáron a teljese Octagon-pakett iránt érdeklődik, ez pedig már nem tizenöt, hanem 34,9 százalékot jelentene. A baj csupán annyi, hogy a Fotex nem hajlandó euróban kifizetni a vételárat. A cikk szerint az üzlet létrehozásában nagy szerepet vállalt Sztáni István, aki még 1956-bven hagyta el az országot, és 1959-ben tagja volt a frankfurti bajnokcsapatnak. "Nyugodt ember, aki ismeri az európai futballt. Biztos vagyok abban, hogy a Frankfurtnál sem sztárokat szerződtetne" - jellemezte Várszegit Sztáni.

A Frankfurter Rundschau külön írást szentelt Várszeginek "Rockgitárosból milliomos" címmel, amelyben a magyar szerző azt ecseteli, hogyan lett a Gemini egykori zenészéből Magyarország valószínűsíthetően leggazdagabb embere. A cikk utolsó bekezdésében a szerző felteszi a kérdést: miért éppen a Frankfurt? A válaszból úgy érződik, mintha a nyilvánosságot feltűnően kerülő vállalkozó a már említett Sztáni István, vagy csapatot egykoron edző Lóránt Gyula, esetleg Détári Lajos miatt magyarnak érezné az Eintrachtot.

A hírek szerint Várszegi a hét végén magánrepülőjével Frankfurtba utazik, ahol tovább tárgyal a német vezetőkkel. Azt korábban megerősítette, nem elképzelhetetlen, ha beszáll az Eintracht együttesébe, akkor korábbi tervéhez hasonlóan megválik a Ferencvárostól. A Fotex Rt. 2001 augusztusában 2,4 milliárd forint ellenében szerzett tulajdonrészt az FTC Labdarúgó Kft.-ben. A kontraktus második, 600 millió forintos részletét augusztusig kell kifizetnie a cégnek.

Pincési László

Korábban:

Fórum:

Magyarok a Bundesligában