Vágólapra másolva!

Bajnokok Ligája elődöntő, visszavágó:
Leverkusen - Manchester United 1-1 (1-1)
Leverkusen, 22 500 ezer néző
vezette: Nilsen (dán)
Leverkusen: J. Butt - Zivkovic, Lucio, Nowotny (Sebescen 10.), Placente - Schneider, Ramelow, Ballack, Bastürk (Vranjes 80.), Zé Roberto - Neuville (Berbatov 85.).
Manchester United: Barthez - Brown (Forlán 81.), Johnsen (Irwin 61.), Blanc, Silvestre - Verón, Keane, N. Butt (Solksjaer 61.), Scholes - Giggs, Van Nistelrooy.
gól: Neuville (45.), illetve Keane (28.)
sárga lap: Zé Roberto (64.), illetve N. Butt (35.), Scholes (57.), Silvestre (77.)
Továbbjutott: 3-3-mal a Leverkusen, idegenben lőtt több góllal.

13. perc: Schneider 23-ról lövésre vállakozott, Barthez vetődött, ám a labda a kapufán csattant.

18. perc: Placente bal oldali beadásába Neuville az ötösnél belekotort, ám a labda annyira lelassult, hogy a kapus könnyedén védhetett.

19. perc: Jobb oldali beadás után nagy tömörülés volt a Bayer tizenhatosán belül, Giggs ugrott fel a legmagasabbra, s fejesét a gólvonalról (félig talán benn is volt a labda) Zé Roberto vágta ki.

28. A csapatba ma visszatérő Roy Keane kapott remek szöktetést a tizenhatoson belül, s bár Zivkovic felszabadíthatott volna, ehelyett elcsúszott, így Keane könnyedén kicselezte a hátvédet, majd Buttot is, és éles szögből, hét méterről a kapuba gurított, ezzel továbbjutásra áll a MU (0-1).

42. perc: Bal oldali szögletet követően Verónhoz került a labda, aki 14 méterről lőtt, s ha nem fekszik bele a lövésbe Bastürk, már 2-0 lenne a MU javára...

44. perc: Újabb bal oldali szöglet után Johnsen az ötösről fejelt, Butt kezéből kicsordult a labda, majd másodszorra sikerült megszereznie.

45. perc: Zé Roberto Bastürkhöz, ő pedig a tizenhatosnál négy Manchester-védővel körülvett Neuville-hez passzolt, utóbbi nagyon szépen lefordult, egyből lőtt, s bombája a felső kapufáról a gólvonal mögé vágódott (1-1).

Az első félidőben súlyosan megsérült Nowotny, akit kórházba szállítottak. Az első orvosi diagnózis szerint a játékos térdszalag-szakadást szenvedett, s így nem játszhat a május 31-én kezdődő világbajnokságon.

51. perc: Neuville 20-ról lőtt, Barthez védett.

53. perc: Neuville iramodott meg a balösszekötő helyén, begyalogolt a tizenhatoson belülre, s az akciót akár maga is befejezhette volna - ugyanis a MU-védők sehol nem voltak -, ám a csatár középre ívelt, az érkező Bastürknek, ám a visszaérkező védőkön nem tudta átívelni a labdát, akik kifejelték a labdát.

85. perc: a tizenhatos bal sarkánál Keane-hez került a labda, aki három védő szorításában is lőni tudott - a szépen csavarodó labdát Butt szögletre tolta.

88. perc: Egy előreívelés után Butt kiszaladt a kapujából, a védők rosszul szabadítottak fel, a labda pedig Forlánhoz került, aki kapura ívelt, s a már-már gólnak látszó lövést a gólvonalról Placente lőtte ki.

Ajánlat:

A nap játékosa: Diego Placente (Bayer Leverkusen)

Korábban: