Vágólapra másolva!

Fotó: EPA
Fotó: EPA
A nürnbergi vereség és Ballack sérülése okoz fejfájást Topmöllernek
az Old Traffordon elért 2-2
MU

A hét végi bajnoki eredményeket tekintve azonban erre aligha van esély, mivel a gyógyszergyári együttes a Bundesligában a kiesés ellen küzdő Nürnbergtől kapott ki, és lehetséges, hogy ez a bajnoki címébe kerül majd. Eddig úgy tűnt, hogy a Bundesliga megnyerése könnyebb lesz a Bayer számára, mint a BL-döntőbe jutás, ám most megfordult a helyzet, a bajnoki cím sorsa kikerült a kezükből, vagyis a nemzetközi kupában kettőzött erőfeszítéssel játszhatnak majd. Egyik legjobb játékosuk, Michael Ballack azonban valószínűleg csak a lelátóról figyelheti társait, mivel a Nürnberg elleni találkozón megsérült: "A szombati bajnoki vereség mellett különösen sokkoló, hogy elvesztettük Ballackot is" - mondta Toppmöller a csapat legjobbjáról. "De a többieket lélekben felkészítettem a várható eseményekre. Nyilvánvaló, hogy a Manchester rendkívül fontosnak tartja a mai meccset, mert a szombati bajnokiján a kulcsjátékosok többsége pihent. Emlékszem, a Juventus elleni három évvel ezelőtti 3-2-es torinói győzelmükre. Azt hiszem, most is valami hasonlóra készülnek. Tudjuk, milyen veszélyesek, ha a legjobb formájukat mutatják" - tette hozzá a Bayer trénere.

Az ő feladatát Bern Schneider láthatja el, ami azt jelenti, hogy a középpálya bal oldalán Zoltan Sebescen futballozik majd, míg a védelemben a horvát Boris Zivkovic kaphat helyet. A Leverkusen egyébként ugyanazzal a taktikával akar futballozni, mint az Old Traffordon: csak egy csatár, a bolgár Dimitar Berbatov lesz elöl, és igyekeznek majd lekontrázni a Manchester támadásait.

Mert azoknak jönniük kell, a MU-nak mindenképpen gólt kell szereznie. A hét végi bajnokin Alex Ferguson szinte minden kulcsjátékosát pihentette az Ipswich ellen, a csapat azonban így is nyerni tudott, a legfontosabb azonban nem ez volt, hanem az, hogy Roy Keane végigjátszotta a találkozót. A csapatkapitányról pár hete még azt gondolták, hogy maximum a BL-döntőn léphet majd pályára, ehhez képest az elődöntő első meccsén is beállt csereként, most pedig kezdő ember lesz. A kisebb sérüléssel bajlódó Laurent Blanc, Fabien Barthez és Juan Sebastian Verón is vállalni tudja a játékot, az első meccsen megsérült Gary Neville helyét pedig testvére, Phil foglalja majd el.

Ferguson egyébként nem győzte emlegetni az 1998-99-es kiírást, amikor a Juventus elleni elődöntőben hasonlóan rossz helyzetben volt a MU, hiszen hazai pályán 1-1-et játszott, sőt, a visszavágón a torinóiak már 2-0-ra vezettek, de az angolok innen is fordítani tudtak. A mester persze bízik abban, hogy most valamivel egyszerűbben is meg tudják oldani fiai feladatot. A MU edzője azt is kiemelte: csapata olyan meccsen lép pályára, amelyen a győzelem a cél, márpedig a Manchester van olyan jó együttes, hogy idegenben is győzzön: "Azt hiszem, jobban játszunk majd, mint múlt szerdán." Ráadásul számíthat Roy Keane-re is: "Senkinek nincs nagyobb befolyása a társaira, mint neki. Ez az ellenfél futballistáira is igaz. Bryan Robsont tudnám hozzá hasonlítani, de Keane talán fontosabb a csapatnak, mint annak idején Robson volt. De én szerencsésnek mondhatom magam. Van, akinek egész életében csak egy ilyen karizmatikus játékosa akad pályafutása során, nekem kettő is" - mondta Ferguson. Roy Keane Toppmöller szavait támasztotta alá: "Hasonló lesz a meccs az 1999-es torinói Juventus elleni derbihez." Arról mélyen hallgatott az ír válogatott, hogy akkor megkapta második sárga lapját, ezért nem játszhatott a Bayern München elleni fináléban...

Ajánlat: