Társoldalunk:

A nap játékosa: Diego Placente (Bayer Leverkusen)

A Bayer Leverkusennek, ha idegenben rúgott gólokkal is, de sikerült kivernie a Manchester Unitedet a Bajnokok Ligájából, és a továbbjutást elsősorban kiváló védelmének köszönhette. Az angolok ugyan kis híján megszerezték a továbbjutáshoz szükséges második találatot, ám az utolsó percekben Diego Forlán emelést az argentin Diego Placente kifejelte a gólvonalról, és ezzel megmentette együttesét.

Fotó: EPA
Fotó: EPA
A copfos argentin hátvéd döntő érdemeket szerzett a Leverkusen idei sikersorozatában
Placente 1977. április 24-én született Buenos Airesben, és első klubja az Argentinos Juniors volt. Még nem volt 19 esztendős, amikor bemutatkozhatott az argentin élvonalban, az 1995-96-os idényben nyolc mérkőzés erejéig küldték pályára. A következő idényben már alapembernek számított, és teljesítménye alapján bekerült a korosztályos válogatottba is.

Az 1997-es junior-világbajnokságon aranyérmet szerzett az argentin csapattal, majd visszatérte után még az Argentinos Juniorsban kezdte az idényt, de két mérkőzést követően leigazolta őt a River Plate. A sztárcsapatban rögtön meghatározó embernek számított, három idény alatt több mint kilencven találkozón lépett pályára, és az 1998-99-es pontvadászatban végre megszerezte első találatát a bajnokságban.

A nagyválogatottban 2000 decemberében mutatkozhatott be Mexikó ellen, és nem sokkal később Európába tette át a székhelyét, hiszen 2001 januárjában a Bayer Leverkusen szerződtette. Itt is gyorsan meghatározó ember lett, és idegenlégiósként sokkal könnyebben bekerülhetett a válogatottba is, két világbajnoki selejtezőn lépett pályára. Nem tartozik a labdazsonglőrök közé, de nagy munkabírású, és rendkívül fegyelmezett futballista, sokak szerint a Leverkusen taktikailag legérettebb játékosa.

Ajánlat:

BL-döntős a Leverkusen, kiesett a Manchester

Korábban:

A nap játékosa: Ariel Ortega (River Plate)