Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége elfogadta a 2002/2003-as bajnokságok versenykiírását. E szerint a 12 csapatos NB I-ben és a kétszer 12 csapatos NB I/B-ben is 32-32 fordulóra kerül sor.

Mindkét osztályban először két kört (22 forduló) játszanak, majd két hatos csoportra oszlik a mezőny, és további tíz (2x5) mérkőzés következik. A bajnokság végén két együttes búcsúzik az élvonaltól, helyükre az NB I/B két csoportjának győztese kerül.

Az elnökség jóváhagyta a légiósokra vonatkozó szabálymódosítást is: e szerint a jövőben nem korlátozzák az egy időben pályán lévő külföldi játékosok számát. A változtatás legfőbb indoka, hogy a légiósok számának limitálásával nem szabad hátrányos helyzetbe hozni a magyar klubokat azokkal a külföldi vetélytársaikkal szemben, amelyeknél nincs korlátozás.

Új eleme a versenykiírásnak az is, hogy a labdarúgók szerepeltetését játékoslicenchez köti. Ezt az új fogalmat az UEFA által bevezetni tervezett klublicenchez kapcsolódóan honosítja meg a liga a magyar profi futballban, a későbbiekben kidolgozandó szabályzattal.

"Tisztában vagyunk azzal, hogy a magyar futball színvonala nem attól függ, hogy ilyen vagy olyan szisztémában rendezzük-e a bajnokságot, így az új kiírástól sem kell csodát várni" - nyilatkozott Garami József, az MLSZ edzőbizottságának elnöke. "Az azonban mindenképpen örömteli, hogy az új rendszerben is állandó a csapatok száma, s ugyanolyan menetrend szerint zajlik majd a tizenkét csapatos bajnokság az első és a másodosztályban is, ezzel megteremtődött a korábban némiképp hiányolt esélyegyenlőség.

Ajánlat: