Vágólapra másolva!
Hosszú évek után ismét magyar légiósa lehet a francia labdarúgó-bajnokság élvonalának. A hírek szerint a másodosztály idei bajnoka, az Ajaccio szeretné szerződtetni a Dunaferr válogatott labdarúgóját, Thomas Sowunmit.

Lehet, a magyarok számára napokon belül nemcsak Bonaparte Napóleon miatt válik ismertté Ajaccio neve. A korzikai kisváros (ahol a későbbi császár 1769. augusztus 15-én megszületett) napjainkban futball-lázban ég, az együttes, az AC Ajaccio ugyanis 29 év után ismét feljutott az élvonalba. A sportnapilap tudni véli, hogy a klub megerősítené a csapatot, ennek érdekében már fel is vették a kapcsolatot Thomas Sowunmival, a Dunaferr hétszeres válogatott labdarúgójával. A csatár a héten részt vett új csapata tréningjein és akár egy héten belül megköthetik vele a szerződést.

Az Ajaccio 72 ponttal áll a bajnokság élén, egy fordulóval a vége előtt hét pont az előnye a Le Havre és a Strasbourg előtt. A csapat trénere, a 49 éves Rolland Courbis játékosként 26 mérkőzésen szerepelt a kiscsapatban (még az 1972/73-as idényben), edzőként viszont már megfordult a Girondins Bordeaux, az Olympique Marseille és a Lens gárdájánál is. Tavaly júniusban vette át az Ajaccio irányítását és első nekifutásra az élvonalba kormányozta tanítványait. A csapatban két légiós található. Az elefántcsontparti Samassi Abou korábban megfordult az angol West Ham Unitedben és az Ipswich Townban is. A legnagyobb sztár azonban nem ő, hanem a szenegáli N'Diaye ő játszott a Nantes, a Metz, és a Lille együttesében is.