Társoldalunk:

Tomasson aláírt a Milanhoz

A Feyenoord együttese hazai pályán játszhatja majd az UEFA-kupa döntőjét május 8-án a Borussia Dortmund ellen, és a csapat dán csatárának, Jon Dahl Tomassonnak ez lesz az utolsó meccse a rotterdamiak színeiben. A támadó korábban a Barcelona csábította, de végül is az AC Milan igazolta le a következő szezonra.

Az már jó előre prognosztizálható volt, hogy Tomasson távozni fog a Feyenoordtól, hiszen szerződése lejár a nyáron, és bár a klub még januárban új kontraktust ajánlott neki, a támadó azt nem fogadta el, mivel úgy gondolta, hogy ennél kedvezőbb feltételeket is megérdemelne.

Ekkor a Barcelona tűnt biztos befutónak vele kapcsolatban, hiszen a katalánok mestere, Carles Rexach már évekkel korábban felfigyelt rá, és szívesen leigazolta volna, de Tomasson akkor az angol Newcastle Unitedet választotta. A Szarkáknál nagyon nem ment neki a játék, és innen került a Feyenoordba, ahol ontja a gólokat (a jelenlegi idényben a bajnokságban már 17-nél tart), és a válogatottban is alapember lett, a nyáron a világbajnokságon a dánok egyik erőssége lehet.

A Barcelonával zajló tárgyalások azonban zátonyra futottak, valószínűleg azért, mert egyáltalán nem biztos, hogy a következő idényben is Rexach lesz a katalánok trénere, márpedig Tomassont elsősorban ő akarta a Nou Campba vinni.

Ekkor lépett be a képbe az AC Milan, amely szintén bejelentkezett a csatárért, és a milánóiak szándéka komolynak bizonyult. Olyannyira, hogy négyéves kontraktust ajánlottak Tomassonnak, aki a szerződés értelmében évi közel hárommillió eurót (700 millió forintot) keresne.

"Még néhány apró részletet kell egyeztetnünk, aztán természetesen egy orvosi vizsgálaton veszek részt, és ha mindez megvan, akkor alá is írok a Milanhoz. A klub szerint én tökéletesen beleillek a következő szezonra tervezett taktikába, és a tárgyalások során látszott, hogy ezt valóban komolyan is gondolják" - fejtette ki a futballista, majd miután a doktorok semmi kivetnivalót nem találtak szervezetében, oda is kanyarította nevét a kontraktusra. Tomassonnak két honfitársa (Thomas Helveg és Martin Laursen) is segítheti majd beilleszkedését a rossoneróknál.

Ajánlat:

Későn ébredő milánóiak az UEFA-kupában

Fórum:

Ki nyeri az UEFA kupát?